‘Harvey Weinstein misbruikte mij in de slaapkamer van een van zijn kinderen’

harvey weinstein

Mimi Haleyi, een oud-productieassistente van Harvey Weinstein, heeft in de rechtszaal in New York vertelt dat Harvey Weinstein zich aan haar vergreep in de slaapkamer van een van zijn kinderen.

Het vermeende misbruik zou hebben plaatsgevonden in 2006. Toen was Haleyi uitgenodigd door Weinstein in zijn huis in de hippe buurt SoHo. In eerste instantie werd de productieassistente vriendelijk ontvangen door de filmmagnaat, maar later op de avond werd hij grimmiger. Hij zou haar de slaapkamer van een van zijn kinderen in hebben gewerkt en haar hebben gekust en betast. Haleyi, die in tranen haar verklaring aflegde, vertelt dat ze steeds liet merken dat ze ‘dit niet wilde’.

mimi haleyi
Mimi Haleyi naast vrouwenrechten advocate Gloria Allred

Waarom geen aangifte?

De nu 42-jarige Haleyi, afkomstig uit Finland, werkte op dat moment als productieassistente bij Project Runway en had geen geldige werkvergunning. Om die reden zou ze geen aangifte hebben gedaan, bang om het land te worden uitgezet.

Ontkenning

Weinstein ontkent (zoals hij alles ontkent) dat hij Haleyi en een andere vrouw, Jessica Mann, heeft misbruikt. Hij wordt alleen vervolgd voor het seksueel misbruiken van deze twee vrouwen, hoewel tientallen andere vrouwen met vergelijkbare beschuldigingen zijn gekomen.

Dat vermeende misbruik vond vaak te lang geleden plaats om nog tot vervolging te leiden. De filmproducent houdt zelf vol dat hij niemand tot sex heeft gedwongen. Het zou steeds vrijwillig zijn geweest.