Harvey Weinstein positief getest op coronavirus

harvey weinstein

Harvey Weinstein heeft karma corona gekregen. De verkrachter zit op dit moment in isolatie in de Wende Correctional Facility, een gevangenis in New York. 

De gevallen filmmagnaat werd afgelopen week overgeplaatst van Rikers Island naar de nieuwe streng beveiligde gevangenis. Nadat de test zondagochtend positief bleek te zijn, is Weinstein onmiddellijk in isolatie geplaatst. Ook bij een andere gevangene van Wende is het COVID-19-virus vastgesteld.

Lees ook: Een paar meningen over Harvey Weinstein’s veroordeling op een rij

New York

Het hoofd van de vakbond maakt zich zorgen over het gevangenispersoneel dat volgens hem te weinig middelen heeft om zich tegen het virus te beschermen. De staat New York is binnen de Verenigde Staten het zwaarst getroffen met meer dan 15.000 bevestigde besmettingen, waaronder 9.600 in de stad New York zelf. In de staat zijn inmiddels 114 doden gevallen aan de gevolgen van het virus.

Los Angeles

Vrijdag werd bekend dat eraan wordt gewerkt om de gevallen filmproducent naar Los Angeles te krijgen. Weinstein moet nog terechtstaan in die stad, op verdenking van verkrachting en seksueel misbruik. Als de rechter beslist dat hij zich hieraan schuldig heeft gemaakt, dan kan Weinstein tot 28 jaar celstraf worden opgelegd.

Lees ook: Vijf #metoo films die je gezien wil hebben

Bron: Nu.nl | Beeld: Getty Images
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.