He did it again: Queer Eye’s Jonathan siert als eerste niet vrouwelijke covermodel Cosmopolitan UK

Jonathan Van Ness Cosmopolitan UK

You either love him, or….love him. Het is bijna onmogelijk om níet van Jonathan Van Ness te houden. Als onderdeel van de Netflix-serie Queer Eye trekt hij Amerika door om mensen een beter gevoel over zichzelf te geven. Jonathan Van Ness siert het januari-nummer van Cosmopolitan UK, als eerste niet vrouwelijke rovermodel ooit. Maar dat is niet de eerste keer dat hij als zoiets iets flikt.

Voor wie Queer Eye nog nooit heeft aangeklikt op Netflix: gaat dat zien! Geloof ons: je dag is in een keer goed. In het kort komt het hier op neer: vijf geweldige homoseksuele mannen gaan langs bij mensen die wel een likje zelfwaardering kunnen gebruiken. Mannen en vrouwen die vaak goed doen voor een ander, maar zichzelf een beetje verwaarlozen. Ze trekken een week met ze op, maken hun huis mooi, bespreken hun eetgewoonte, gaan samen kleding shoppen, maken een psychologisch praatje en knippen hun haar. Het resultaat doet je kaak vaak een stukje naar beneden zakken. Maar de manier waarop de mannen omgaan met de persoon in kwestie is nog veel belangrijker. Ze omarmen ieder lichaam, zien schoonheid in elke geest en bejubelen ieders leven. Heerlijk om naar te kijken.

Lees ook: Queer Eye-ster is openhartig over zijn hiv-status

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Grier (@amygrier17) op

Yaaaaaas Queen

Jonathan – hij is de hairstylist van het stel- maakte zelf ook een groei door. Zo zien we hem naarmate de seizoenen vorderen met nagellak, hakken en uiteindelijk ook met een rok aan. Dat het publiek de kwetsbare en grappige Jonathan ook in haar armen sluit is wel te zien aan de terechte keuze van Cosmopolitan om Jonathan als eerste iet vrouwelijke covermodel in een geweldige zalmroze jurk – met sneakers eronder – te portretteren. Al eerder werd Jonathan de eerste niet vrouwelijke ambassadeur van nagellakwerk Essie.

Bewonder hieronder de foto’s, en bekijk een filmpje als je Jonathan nog nooit ‘in actie’ hebt gezien. Of om in zijn woorden te blijven: ‘Yaaaaaaaassssss’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jonathan Van Ness (@jvn) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

First Openly HIV Positive & Openly Non-Binary Cover Star for @cosmopolitanuk – This moment means so much to me. I grew up loving magazines, reading the stories & looking at the beautiful images. I also grew up in a time where HIV stigma was huge & the fear was pervasive and immediate for anyone as soon as they came out. Being asked to do this cover & doing this cover is bigger than anything I could’ve ever imagined when I started. For so many people who, like me, thought their lives would never feel anything besides disconnection and despair this is a milestone I want to celebrate with them. We are deserving of love & celebration. Abuse survivors, People of Color, HIV positive people, and every marginalized community deserves to be seen and celebrated & to be seen and celebrated like this is 😭. To other people especially young people out there keep going, the sky is the limit. 📸 @rachell_photo Hair @mrjasonhogan makeup @pattymacaker

Een bericht gedeeld door Jonathan Van Ness (@jvn) op

Banner

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.