Heel Cannes heeft het erover: dit is de trailer van ‘Once Upon a Time in Hollywood’

once upon a time in hollywood

Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino ging gisteravond in première op het Film Festival in Cannes en uiteraard was de crème de la crème van de internationale filmwereld – wat wil je, met zo’n cast – aanwezig bij deze langverwachte voorvertoning. Gelukkig worden ook wij – het gewone volk – getrakteerd op alvast een voorproefje.

Hoe Tarantino het voor mekaar heeft gekregen weten we niet, maar de cast van Once Upon a Time in Hollywood bestaat alleen maar uit A-sterren. Niemand minder dan Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Al Pacino, Timothy Olyphant, Kurt Russel, Damian Lewis, en James Marsden zijn van de partij. Extra bijzonder is dat ook Luke Perry en Burt Reynolds – beiden inmiddels overleden – meespelen.

once upon a time in hollywood

Tien films

Once Upon a Time in Hollywood is de negende film van Quentin Tarantino, die we natuurlijk kennen van kaskrakers als Pulp Fiction, Django Unchained en Kill Bill. De 55-jarige regisseur heeft altijd gezegd tien films te willen maken.

Het verhaal

Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in de tijd van de Charles Manson-moorden, eind jaren zestig. De film volgt tv-acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Hij heeft slechts één succesvolle rol gehad – in een westernserie – en kijkt uit naar nieuw succes. Zijn rechterhand en stuntman heet Cliff Booth (Brad Pitt). Ook hij verwacht meer van zijn carrière.

Het verhaal is gelinkt aan de moordpartij door de zogeheten Manson Family; de buurvrouw van Dalton is Sharon Tate (Margot Robbie). De actrice en vier anderen werden in 1969 omgebracht door sekteleden van Charles Manson. De vrouw van Roman Polanski was op dat moment achtenhalve maand zwanger. Ook haar ongeboren baby – een jongen die de regisseur de naam Paul gaf – haalde het niet.

Bekijk de trailer hieronder.

Twee maanden geleden werden we ook al getrakteerd op een trailer van de trailer. Die kun je hieronder bekijken.

 

Vanaf 15 augustus is Once Upon a Time in Hollywood te zien in de Nederlandse bioscopen.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.