Heftig! Brein achter Vestiville al eerder opgepakt

Het zal je wellicht niks verbazen maar nu blijkt dat het brein achter,  onze eigen Europese versie van Fyre Festival,Vestiville al eerder is opgepakt. De man heeft in België verschillende schuldeisers achter zich aan en was al vaker betrokken bij oplichting.

Ravuth Ty, zoals de man heet, richtte verschillende festivals op en liet ze vervolgens failliet gaan. De Nederlandse dj’s Vato Gonzalez en Don Diablo doen ook een duit in het zakje. “Deze pathologische leugenaar heeft de industrie voor miljoenen opgelicht. Door zijn bedrijven te laten klappen en te vluchten naar het buitenland is hij er elke keer mee weggekomen”, zegt Don Diablo.

Vestiville

Vestiville werd eind juni op het laatste nippertje afgelast vanwege problemen rond de veiligheid. Zo waren er niet voldoende beveiligers en nooduitgangen. Ongeveer 30.000 mensen hadden een kaartje gekocht voor het festival, waar internationale sterren als A$AP Rocky, Cardi B, Migos, Future op het podium zouden staan. Drie mensen, waaronder Ty, werden opgepakt. De fraude loopt mogelijk in de honderdduizenden euro’s.

Bron: AD.nl | Beeld: Istock