Stom: geen huldiging voor Ajax Vrouwen ondanks handtekeningenactie

ajax vrouwen petitie

Ondanks dat fans ruim 4000 handtekeningen verzamelden met een petitie, krijgen de Ajax Vrouwen toch geen huldiging in Amsterdam. Wethouder Kajsa Ollongren blijft bij haar eerdere beslissing.

De Ajax Vrouwen wonnen dit jaar zowel de schaal als de beker, maar kregen daarvoor geen huldiging. Als het mannenelftal die prijzen behaald zouden hebben, zouden zij die wel gekregen hebben en daar vielen veel fans over. Daarom werd de petitie ‘Publieke huldiging voor Ajax Vrouwen’ in het leven geroepen, waar 4.094 fans hun handtekening achterlieten. Ook Barbara Barend steunde de actie. “Ik vind het een hele domme zet van de Amsterdamse politiek! Gewoon huldigen die meiden! Het zou ook van een beetje lef getuigen,” liet zij weten.

Donderdagmiddag werd de petitie ingediend bij de gemeenteraad. Ollongren vindt een huldiging voor het behalen van het landskampioenschap en de bekerwinst van het dameselftal niet nodig.  “Ze zijn al gehuldigd, ze zijn in de ambtswoning op bezoek geweest en hebben een rondvaart gehad,” aldus de wethouder.

D66-fractieleider Reinier van Dantzig liet donderdag weten bezig te zijn met een motie. Hij vindt dat alle Amsterdamse topsporters een huldiging moeten krijgen, op welke manier dan ook.

Lees ook:

Alleen mannen een huldiging? Petitie voor Ajax Vrouwen

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron AT5