HEMA schrapt jongens- en meisjeslabels: voortaan alle kinderkleding genderneutraal

hema genderneutraal

Een roze t-shirt voor meisjes en een blauwe voor jongetjes? Bij HEMA doet het er niet meer toe wie wat draagt, want alle kinderkleding wordt genderneutraal.

Op dit moment staat er nog ‘jongen’ of ‘meisje’ op de kinderkleding in HEMA. Vanaf het einde van het jaar zijn dat soort verpakkingen en labels echter verleden tijd. De winkelketen schrapt als eerste in Nederland alle geslachtsaanduidingen van haar kinderkleding.

HEMA kreeg de laatste jaren steeds meer verzoeken op het gebied van genderneutrale kinderkleding. Zo plaatste een tienjarig meisje twee jaar geleden een bericht op Facebook met het verzoek aan HEMA om stoerder meisjesondergoed te verkopen. ‘Ik ben een stoer meisje en daarom vind ik dat er ook stoere onderbroeken zouden moeten zijn voor meisjes,’ zo schreef ze. We kunnen dan ook meer variatie in de collectie verwachten. Maar ook de schattige roze jurkjes zullen blijven, zo vertelt inkoopdirecteur kleding Trevor Perren aan de Volkskrant.

Eerder werden de jongens- en meisjesafdelingen in 300 van de 700 filialen al samengevoegd onder de noemer ‘Kids’.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron de Volkskrant | Beeld Sanoma Beeldbank
 
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.