Here we go again: ook op dit kanaal kunnen we binnenkort onze stories delen

Wie doet het tegenwoordig niet: even snel een kort filmpje of een leuke selfie als ‘story’ posten op Snapchat, Instagram, WhatsApp of Facebook. Tot nu toe bleef deze functie bij YouTube uit, maar binnenkort niet meer. Ook het videokanaal komt met een stories-achtige functie.

Reels
‘Reels’, zo heet de nieuwe functie op YouTube. Op dit platform kunnen gebruikers korte filmpjes van maximaal dertig seconden uploaden en hierbij stickers, muziek, filters en tekst toevoegen. De achterliggende gedachte: volgens TechCrunch kunnen videomakers op deze manier hun gevoel uiten en fans aanspreken zonder een hele video te moeten uploaden.

Verschillen
YouTube heeft haar best gedaan om uniek te blijven ten opzichte van Snapchat, Instagram en Facebook. Op Reels hoeven de video’s niet na een dag te verdwijnen. Ook kunnen de kijkers net als bij gewone YouTubevideo’s een duimpje omhoog of omlaag geven en worden de meest bekeken video’s door YouTube als aanrader op de hoofdpagina gezet.

Wanneer de testfase van Reels van start gaat is nog onbekend.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Metronieuws | Beeld Shutterstock