De meteorologische herfst is al van start en dat is eigenlijk helemaal niet erg

Herfst

Hoewel we als we echt Pietje Precies zijn pas op 21 september de herfst mogen verwelkomen, is de meteorologische datum gisteren al van start gegaan. Erg? Volgens ons helemaal niet.

Het is weer een stuk kouder en koeler en de blaadjes lijken ook al langzaam te verkleuren. Waarom meteorologen nu al spreken van herfst? Omdat zij al andere metingen hebben sinds 1780. Daaruit kwam naar voren dat een seizoen het beste drie kalendermaanden kan duren. Volgens hen begint de herfst dus 1 september en eindigt 30 november. Weten we dat ook weer.

Herfst

En we schreven het al een paar maanden geleden: uitkijken naar de herfst terwijl de mussen van het dak vallen is helemaal niet zo gek. Want hoewel sommigen misschien nog extra genoten van de hitte afgelopen weekend, verwelkomen wij deze nieuwe periode met open armen. Zeg nu zelf: wie geniet er nu niet van kaarsjes aan, de regen zachtjes tikkend op het raam en onder een dekentje Netflix kijken? J, laat maar komen die herfst.

Wandelingen

Misschien moet je nog niet denken aan vies en nat weer, het heeft het ook veel mooie kanten. De natuur tovert zich weer om tot een prachtig kleurenpalet van oranje, rood en geel en hoe kun je dat nu beter waarderen, door een prachtige wandeling te maken in de bossen? Neem de natuur volledig in je op en kom zo weer heerlijk tot rust.

Kerst

We mogen het niet zeggen, maar nu de zomer definitief voorbij is, kunnen we ook bijna weer geoorloofd naar kerstmuziek gaan luisteren. Kom op, slechts een maand in het jaar deze liedjes op mogen zetten is écht veel te kort. Oh, the weather outside is frightful, but the fire is so delightful. Nog maar 114 dagen!

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!