Het beste medicijn

Ik zou weer kunnen schrijven over de nieuwste scheidingen in showbizzland. Want jeetje, het één na het andere koppel besluit uit elkaar te gaan – nu weer Brit & Jason en in ons eigen landje Heleen & Ton. Maar dat doe ik niet. Ik wil het hebben over iets leuks. Iets waar ik tot in mijn tenen vrolijk van word. Mijn guilty pleasure: high school-, muziek- en dansfilms.

Flinterdun
De ingrediënten zijn altijd hetzelfde: een mooie jongen en lief meisje vallen (vaak op school) voor elkaar. De liefde is nooit makkelijk, maar overwint aan het eind natuurlijk toch. Er zijn populaire clubjes en buitenbeentjes die door die liefde opeens met elkaar mengen en er is veel muziek en/of dans. Flinterdun, maar oh zo vermakelijk.

Middelbare school
Het zijn films als High School Musical (3 delen!), Clueless, Bring It On en Step Up (1 t/m 4!) die ik echt keer op keer kan kijken. Op de één of andere manier doen ze me denken aan mijn eigen middelbare school-tijd, die echt te gek was. Ik had veel vriendinnen en een populair vriendje. Ik sportte graag en zat daarom in bijna alle schoolteams. Voetballen, basketballen, volleyballen; ik deed het allemaal en ging het hele land door om aan toernooien mee te doen.

Mijn nieuwste ontdekking in dit genre is Pitch Perfect. Twee weken geleden keek ik ‘m met mijn beste vriendinnetje van de middelbare school (hoe toepasselijk) en mennn, wat heb ik genoten. Als een stuiterbal kwam ik de bioscoop uit, ik werd er helemaal blij van!

Even in het kort…
De rebelse Beca wordt op haar nieuwe universiteit gevraagd voor een a-capella zanggroepje. De meiden zijn gewend om heel traditionele nummers te zingen, maar Beca brengt flink wat leven in de brouwerij. Daardoor maken ze opeens weer kans op de felbegeerde hoofdprijs in een grote landelijke wedstrijd. Natuurlijk is er een verboden liefde voor iemand die eigenlijk een rivaal is…

In de film worden bekende top 40-hits en classics in een nieuw (a-capella) jasje gestoken en dat klinkt echt te gek. De personages zijn sympathiek en de dialogen grappig. Alles is leuk, op twee scènes na. Had niemand me van tevoren even kunnen melden dat er twee keer enorm gekotst wordt?! Niet heel prettig voor iemand met een kotsfobie (moi). Bij deze: je bent gewaarschuwd.

Soundtrack
Inmiddels heb ik de soundtrack ontdekt op Spotify en draai ik ‘m thuis en onder werktijd grijs. Ik ben ook erg blij met mijn onbeperkte filmpas, die ik zeker nog een (of twee, of drie) keer ga inzetten om ‘m op groot scherm te zien. Slecht humeur? Pitch Perfect is het beste medicijn!

Beeld: Filmdepot