Het Grote String-Mysterie

Ik houd niet van lijntjes en streepjes van ondergoed. Waar ik al helemaal niet van houd is een afdruk van een te kleine string in een te grote kont. Dat je een strak jurkje aanhebt en precies kan zien waar dat ding zit.

Strings zijn toch uitgevonden zodat je niet ziet dat je ondergoed draagt? Dan moet er niet aan de zijkant een stukje love handle boven- en onderuit puilen.

Nu zullen er vast mensen zijn die zeggen dat je überhaupt geen strings moet dragen, maar dat is geen optie. Als ik een gewone onderbroek draag, kruipt dat ding toch tussen mijn billen. Dus waarom niet de stof tussen mijn billen tot het uiterste beperken? Juist, een string dus.

Toen ik nog heerlijk mijn maatje 34/36 had, was dit niet zo’n probleem. Ik kocht mijn ondergoed gewoon altijd een paar maten groter (40 meestal) en dan zat het precies los genoeg om geen gleufjes en bobbels op mijn dijen achter te laten. Maar als ik die nu aantrek, vertoont het gebied tussen mijn bovenbenen en onderbuik wel erg veel gelijkenis met een te strak ingepakte rollade.

En begrijp me niet verkeerd, ik ben helemaal niet ontevreden met mijn nieuwverworven maar 36/38, want vind een beetje gevulde billen wel mooi. Maar dan moet ik toch best passende strings kunnen vinden? Ik koop ze altijd bij de H&M, gewoon van katoen, zwart, geen fratsen. Maar alleen een uitgelebberde maat 42 snijdt niet al te erg in mijn huid. Dat vind ik uiterst opmerkelijk. Onder een broek maakt het niet zoveel uit, maar ik draag bijna altijd dunne jurkjes, en dan valt het zo op.
Ik heb van alles geprobeerd: dat ding zo hoog optrekken dat ik zo in een Jane Fonda work out-video zou passen (maar dan wel met een glimmende legging eronder). Eerst werkte dat wel. Als de zijkanten zo’n beetje ter hoogte van je middel zitten (waar je slanker bent dan een verdieping lager), zijn je heupen afdrukvrij. Niet erg charmant zonder kleren, maar erg effectief wanneer eenmaal aangekleed. Maar dat werkt dus ook niet meer.

Ik heb ook wel eens exemplaren van bijvoorbeeld de Hema geprobeerd. Maar die vorm is zo vreemd, dat de bovenkant teveel stof heeft en de onderkant nauwelijks mijn edele delen bedekt. Niet echt de bedoeling.
Bij gewone broekjes, die ik ’s nachts draag, begin ik ook steeds meer mushroomtop-esque effecten te vertonen. Dus het ligt niet aan ‘De String’ op zich.

Ik vind het een mysterie. Hoe doen vrouwen dat met confectiemaat 38 en groter? Heb ik dan zulke vreemdgevormde billen? Shop ik bij de verkeerde winkels? I can’t help but wondering… (Ik ben weer Sex in the City aan het kijken). Is een passende, je zaakje binnenhoudende, zo min mogelijk stof bevattende en geen afdruk achterlatende string teveel gevraagd?