Het ‘Tiger King’-journaal: de laatste nieuwtjes over Joe Exotic en kornuiten

tiger king spin-off

Het is maandag en dat betekent dat het tweedaagse weekend voorbij is. Twee dagen staan tegenwoordig gelijk aan tal van nieuwe trivia over de ‘Tiger King’ docu en dus presenteren we een gloednieuw overzicht met de laatste noviteiten. 

Tiger King docu, nieuwtje 1:

Het allerleukste nieuwtje is natuurlijk dat de Tiger King docu een extra aflevering krijgt! Dat maakte Jeff Lowe via een filmpje op Twitter bekend. Waar de nieuwe aflevering over gaat, is nog niet bekend. Wellicht is het een hoe-gaat-het-nu-met-de-cast-aflevering, of een heuse reünie (wat ons echt sensationeel lijkt). Hoe dat moet nu de Tiger King himself Joe Exotic geveld is door het coronavirus, weten we niet. De speciale aflevering is afgelopen zondag opgenomen en zou deze week op Netflix verschijnen.

Lees ook: Tiger King is the gift that keeps on giving

Nieuwtje 2:

Dat brengt ons overigens bij nieuwtje 2: de 57-jarige Joe Exotic heeft dus corona. De tijgerkoning is van de gevangenis naar een medisch centrum overgeplaatst, meldden Amerikaanse media op basis van een gevangenisrapport. Het is niet bekend hoe ernstig zijn klachten zijn. De arme ziel.

tiger king docu

Nieuwtje 3:

De derde nouveauté is nog stukken minder fraai. De Tiger King docu was al vrij heftig, maar blijkbaar kan het nóg heftiger. Blijkbaar zat er oorspronkelijk een extreme scène in die de makers er toch maar hebben uitgeknipt. Producent Rick Kirkham – de man die een reality-show over Joe wilde maken en ook aan het woord komt in de docu – onthulde in een recent interview met TMZ dat de acties van Joe Exotic soms nóg verder gingen dan we in de gestoorde serie al zagen.

Het gaat om een scène waarin Joe een paard vermoordt, die vervolgens in stukjes snijdt en aan zijn tijgers voert. “If anything the documentary doesn’t go far enough to show how crazy Joe is”, blikt Kirkham terug. “He walked right up to that horse trailer, pulled out his revolver, shot the horse in the head, then cut it up and fed it to the tigers.”

Nieuwtje 4:

Zoals we hadden kunnen verwachten komt er een verfilming van de Tiger King docu. Niet in de vorm van een film, maar in de vorm van een serie. Het Laatste Nieuws weet te melden dat de serie zal inspelen op de vete tussen Joe Exotic en Carole Baskin.

Maker van de serie is comédienne Kate McKinnon. Zij onthulde afgelopen week dat ze al sinds november 2019 bezig is met een serie gebaseerd op Joe Exotic. Eerder vond ze alleen nog geen zender of streamingdienst die de serie wilde financieren, maar na het grote succes van Tiger King is dat nu slechts een kwestie van tijd!

En tja, bij een serie hoort een cast. Dus wie gaat Joe Exotic spelen? Nou, vol van zichzelf als ‘ie is vindt Joe zelf dat hij gespeeld moet worden door niemand minder dan Brad Pitt. Johny Finlay, zijn exgenoot, zou het wel een eer vinden als Channing Tatum hem vertolkt. Dus ze zetten hoog in. Fans van de reeks schoven vervolgens Friends-actrice Lisa Kudrow naar voren als Carole. Wij zien het he-le-maal voor ons.

Lees ook: Beter gaat het internet niet worden: Doc Antle uit ‘Tiger King’ is te zien in het VMA-optreden van Britney Spears uit 2001

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.