Hier scoor je unieke mode van jonge ontwerpers voor een prima prijs

google style ideas

Soms wil je gewoon iets anders dragen dan wat ze bij de grote modeketens verkopen. Maar unieke, betaalbare kleding van ontwerpers, waar vind je dat? Op het online platform Dastoon verzamelen die ontwerpers zich.

Bij Dastoon vind je unieke items van jonge ontwerpers, die ook nog eens duurzaam zijn gemaakt. In veel gevallen zijn de ontwerpen ‘made to order’, dus speciaal voor jou gemaakt. Over uniek gesproken!

Eerlijke mode

Oprichter Reza Seiri miste een podium voor toonaangevende ontwerpers die hun kleding duurzaam produceren. Omdat verkoop via winkels kostbaar is en een eigen webshop naast tijdrovend ook vaak niet rendabel is – door het beperkte aantal eigen producten – bedacht hij Dastoon. “De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Daarbij is er vaak sprake van uitbuiting en kinderarbeid. Met Dastoon wil ik eerlijke productie stimuleren en duurzame designerkleding toegankelijk maken voor een breder publiek. Zo hoeven ontwerpers zich alleen te focussen op hun creativiteit en vinden modeliefhebbers er dé items om een unieke look te creëren,” vertelt Reza over zijn concept.

Persoonlijk

Het platform is digitaal, maar toch kenmerkt het zich door de persoonlijke aandacht. Door hun verhaal, blogs en interview op de website én je krijgt je bestelling thuisgestuurd met een persoonlijke boodschap van de designer zelf. Daarnaast steun je de lokale economie en ga je massaproductie in lage-loon-landen tegen als je winkelt via Dastoon.

Shoppen maar!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Dastoon | Beeld iStock