Hiermee manage je je digitale detox

digitale detox

In een tijd waarin alle technische snufjes tot onze beschikking staan krijgen we steeds meer behoefte aan rust, aan even niet, aan even onbereikbaar zijn. Met deze nieuwe gadget, een knop voor aan de muur, kun je als een soort thermostaat de mate van bereikbaarheid in huis regelen.

De vergelijking met een thermostaat komt ook doordat je de Myndr aan de muur hangt. Door aan de knop te draaien kun je stap voor stap minder bereikbaar worden. Als je naar links draait is de eerste stap dat alle adult-sites niet meer te bereiken zijn, en is er ook geen malware en phishing meer mogelijk. 

Ff niks

Als je nog een slag verder draait wordt social media en alle vervelende pushnotificaties uitgezet. Zo kun je bijvoorbeeld wel Netflixen, maar wordt je niet steeds door notificaties gestoord. Bij stap drie ontvang je allee nog je email en kun je muziek luisteren en informatieve websites bezoeken. Bij de laatste optie, schakel je vrijwel alles uit en heb je alleen nog toegang tot het hoognodige, namelijk telefoneren en het Magister schoolrooster. 

Het knopje aan de muur kost 189 euro en het installeren ervan zou een fluitje van een cent moeten zijn. 

digitale detox

Copyright: Myndr.nl

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

banner

Bron: Bright.nl | Beeld: Pexels, Myndr.nl
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.