Het truttigste woord van Nederland is bekend

Truttigste woord van Nederland

Een paar dagen geleden gingen Coen en Sander van De Coen en Sander Show op Radio 538 op zoek naar het truttigste woord van Nederland. We konden stemmen welk woord bekroond moest worden met de Truttigste Woord Award.

De aanleiding hiervoor was een gesprek dat Coen en Sander hadden met televisiemaker Maxim Hartman. Hij zei zich te irriteren aan de vertrutting van de taal doordat we massaal woorden overnemen. Zoals bijvoorbeeld deze termen uit de serie De Luizenmoeder: ‘voorbibs’, ‘pielemuis’ en ‘muizenvreugde’. Coen en Sander riepen op om te stemmen op de truttigste woorden van Nederland, en daar werd massaal gehoor aan gegeven.

 

Dinnetje

‘Goeiedagschotel’, ‘een scheetje beef, ‘dinnetjes’ en ‘zenuwappig’; we willen het niet meer horen. Maar het woord ‘vrijgezellig’ sleept de award binnen. Volgens Coen en Sander zijn mensen die zich vrijgezellig noemen, mensen die helemaal geen vrijgezel willen zijn. ‘Dat zijn van die mensen die vijf keer per week een pak M&M’s leegvreten, of anders bokkenpootjes. En voor de rest ‘lekker in het leven staan’ en een gekke man of meid zijn’ aldus Sander.

 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Radio 538 | Beeld ANP
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.