Toy-Box, Avril en t.A.T.u.: deze kauwgomballenhits van vroegâh mis je eigenlijk best wel

 Vroeger was alles anders, óók je muzieksmaak. Deze hits van weleer was je waarschijnlijk alweer vergeten, maar stiekem zijn ze nog steeds leuk. Happy listening!

 

Hilary Duff – ‘Come Clean’
Hilary was sowieso al de shit, want: Lizzy McGuire. Daarnaast was ze ook nog eens de Grote Liefde van Aaron Carter en speelde ze in allerlei zoetsappige films. Haar zangcarrière verliep iets minder zoetsappig: na een paar hitjes wist Duff amper meer te scoren.


JoJo – ‘Too little Too Late’

Eerst was er ‘Leave (Get Out)’, toen was er deze tweede knaller. JoJo kreeg op haar zesde (!) een platendeal aangeboden die door haar moeder werd afgeslagen. Op haar twaalfde kreeg ze een nieuwe kans en maakte ze haar eerste album.


Kelly Clarkson – ‘Breakaway’

Kelly Clarkson won ‘American Idol’ in 2002 en scoorde als all American sweetheart hit na hit. ‘Breakaway’ is trouwens geschreven door Avril Lavigne en gebruikt in de film ‘The Princess Diaries’. Boom.

 

Avril Lavigne – ‘Complicated’
Avril zelf verdient ook een plek in deze lijst want: badass. Door Avril wilde je superstijl haar, een skateboard en een zwart-wit geblokt polsbandje.


t.A.T.u – ‘All the things She Said’
Waar te beginnen? t.A.T.u was shocking to the max, want: lesbisch, zoenend op televisie, punky haar, Russisch, tegen de gevestigde orde, rommelige video. Of de meiden nou echt gay waren of dat het toch een stunt was: met miljoenen verkochte albums zijn zij de succesvolste Russische band allertijden.

 

Jesse McCartney – ‘Beautiful Soul’
Daar is ‘ie dan: de Justin Bieber van het begin van de zero’s. Want ja, hij had het Bieber-kapsel al voordat het überhaupt een Bieber-kapsel heette. Werd graag gelinked aan onze eerder genoemde vriendin Hilary.

 

Ne-Yo – ‘So Sick’
‘So sick of love songs, so tired of tears.’ Wie kent het niet? Ne-Yo was cool toen het nog cool was om een streepje tussen je naam te zetten. Hij schreef trouwens ook die ándere gigahit van een R&B-zanger: Mario’s ‘Let me love you’.

 

Britney Spears – ‘Not A Girl, Not Yet A Woman’
Zet een schaars geklede Britney op een rots, componeer een melancholisch pianodeuntje en grijp terug naar de tijd waarin je wanhopig twijfelde of je nu een vrouw of een meisje was. Tadaaa: een hit is geboren.

 

S Club 7 – ‘Bring It All Back’
Met maar liefst zeven leden was dit toch wel een aardig bandje. Gezien de immer vrolijke videoclips en dito tv-serie, zou je denken dat de S-Clubbers altijd samen zouden blijven. Helaas doen ze anno 2017 allemaal iets anders.

 

Five – ‘Keep On Moving’
De Britse Backstreet Boys, en daarom nog leuker. Ritchie Neville (je weet wel, die met die knalblauwe ogen) heeft ook nog eens een kind met Natasha van Atomic Kitten. #Ninetiesdreamteam.

 

En onze toegift:

Toy-Box – ‘Best Friend’
Eerst was er Tarzan & Jane, toen was er ‘Best Friend’.  Catchy eurodance-melodietjes en elke CD had een eigen geurtje had als je eroverheen wreef. WOW!