Hip, hipper, hipst: deze kamerplant moet je in huis halen dit najaar

kamerplant najaar

Vind je het nog wat vroeg voor de kerstboom – al zeggen wij, je kunt het feest niet vroeg genoeg in huis halen -, maar wil je wel wat groen om je heen? Dan is deze kamerplant je beste vriend dit najaar. Sterker nog, deze variant is hipper dan hip.

Lees ook:
Kamerplanten bij de verwarming: zo bescherm je jouw groene vrienden

Het is niet een of andere inheemse nieuwe soort, maar toch maakt deze plant een heuse comeback dit najaar. We hebben het over de dracaena draco, oftewel, de drakenbloedboom.

Kamerplant najaar

Erin Marino, de directeur van online plantencentrum The Sill, legt uit: ‘De planten lijken weer in de schijnwerpers te komen omdat ze erg winterhard zijn en omdat ze binnen erg groot kunnen worden. Hoe leuk is dat, in de winter?’ Met hun rode, bijna roze randjes zijn ze dan ook een ware eyecatcher in huis.

Easy peasy

Bang om ‘m (net zoals misschien veel van je andere planten) dood te laten gaan? Geen zorgen, want de dracaena is niet zo moeilijk. Marino: ‘Ze zijn enorm gemakkelijk te verzorgen. Ze doen het ’t beste in helder, indirect licht. Je hoeft ze maar om de één tot twee weken water te geven als ze fel indirect licht krijgen – dus dat wordt minder frequent in de winter.’ Het enige waar je dus rekening mee moet houden is dat je deze groen niet in direct zonlicht zet, dat vindt-ie niet zo fijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

F r i d a y V I B E 🍃• • • • • • #thecollectedhome @potterybarnaus #dracaena #dracaenamarginata

Een bericht gedeeld door K A Y E 🍃 SJ (@ohheyitskaye_home) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!