Hoe lang mag je lang haar houden?

Is er een leeftijdsgrens voor vrouwen met lang haar? Kun je daar te oud voor zijn?

Van achteren jonger dan van voren
In het tijdschrift Vrouw van De Telegraaf hebben ze een rubriek die verdacht veel lijkt op Viva’s Anybody. Alleen dragen de vrouwen daar een nieuw lingeriesetje en kan ik zien welk hoofd er bij het lijf hoort.  Gisteren stond daar een vrouw in met lang blond haar. Daar gaf ze zichzelf een 8 voor. “Maar op een dag moet ik het afknippen, want dan ga ik er van achteren jonger uitzien dan van voren en dat wil ik niet.”

Het wemelt van de bordeauxrode Lady-Di-klonen
Claxonnerende vrachtwagenchauffeurs die in hun achteruitkijkspiegel een  grimas trekken alsof ze net een hap hebben gezet in een bedorven gehaktstaaf, dat wil je niet. Om te voorkomen dat er ooit nog een bouwvakker naar je fluit en daarna van schrik van de steiger klettert, kun je je haar na je veertigste natuurlijk  kort knippen en kastanje-, koper- of bordeauxrood verven. Bij de kapper weten ze volgens mij precies wat ze daar mee moeten, het wemelt van de bordeauxrode Lady Di-klonen.

Een wedstrijd touwtrekken met haarlokken
Nu zijn er hele theorieën te zijn waarom vrouwen op leeftijd geen lang haar ‘mogen’ hebben. Waarom mannen vrouwen met lang haar sexy vinden. En waarom rijpe vrouwen (kan deze term alsjeblieft afgeschaft worden!) massaal de schaar erin zetten. Gelukkig zijn er ook voorbeelden genoeg van veertigplussers die gewoon lekker hun haar losgooien. Als je ronddartelt met een lijzig bosje stro of  je kinderen doen een wedstrijd touwtrekken met je haarlokken is er misschien een reden om eens wat anders te proberen. Maar leeftijd?

Grijs is het nieuwe blond
Ik hoop dat lichtgrijs haar nog een keer helemaal de bom gaat worden. Vrouwen die nog zo’n dikke bos lang lichtgrijs haar hebben, prachtig.
Of wit. En dan bedoel ik niet het pornowit van Barbie uit Oh oh Cherso. De voortekenen zijn goed, grijs is het nieuwe blond. Nu nog even op de plank liggen om verder te rijpen.

CC foto: mikebaird.