Gewaagd en sprookjesachtig: ‘rainbow money pieces’ is de nieuwste haartrend

rainbow money piece

Het heuglijkste nieuws van de afgelopen tijd: de kappers zijn weer open. Terwijl het een gekkenhuis is bij de meeste salons en de agenda’s volgeboekt zitten om alle coronacoupes te fixen, hebben we een trend die je wellicht wilt uitproberen wanneer je een plekje bemachtigd hebt: ‘rainbow money pieces’.

Het enige risico? Als de kappers onverhoopt weer dicht moeten, kun je een ietwat bijzondere uitgroei verwachten die je niet echt gemakkelijk zelf kunt fixen. Maar laten we het niet jinxen, de kappers blijven vast voorgoed open nu. (doet een schietgebedje)

Rainbow money pieces

Rainbow money pieces, dus. Dat klinkt nogal cryptisch, maar er zit een logica achter deze naam. ‘Het is een verwijzing naar de strategische plaatsing van lichtere tinten in het haar met behulp van de balayage-techniek’, legt de in Londen gevestigde balayage-expert Jack Howard aan Popsugar uit.

Dramatische coupe

Vorig jaar werd deze trend ook al gespot op een andere manier: toen werden deze ‘money pieces’ in bredere banen in het haar aangebracht in een lichtere kleur. ‘Dit maakte de balayage dramatischer en een tikkeltje overdreven’, aldus de kapper. ‘En nu zijn die brede banen nog verder doorgevoerd met regenboogkleuren.’

Creatief brein

De in Texas kapster Cyrell Cook is het brein achter deze unieke en haarlook, die ze creëerde nadat ze haar creativiteit de vrije loop liet. Haar cliënt wilde ‘haar haar opfleuren, op een manier die niet te opvallend was’, vertelt Cook aan Popsugar. En zo ontstond het idee voor ‘rainbow money pieces’, aangezien je de kleuren met dit kapsel ook nog kan opsteken en de kleuren kunt verbloemen.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cyrell Cook (@hair_by_love)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cyrell Cook (@hair_by_love)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Popsugar | Beeld: Instagram
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.