‘Home alone’: le-vens-gevaarlijk!

Het is misschien een beetje een guilty pleasure, maar wees eerlijk: wie ligt er niet dubbel om ‘Home alone’? Hoe oud je ook bent, de bizarre acties van Kevin om zijn huis te beschermen tegen inbrekers blijven hilarisch. Maar in werkelijkheid was het voor de inbrekers wel een tikkie anders afgelopen.

Door: Rebecca Hagens

Een nieuwe video van Distractify toont aan dat voor ‘Home alone’ een Don’t try this at home niet overbodig was geweest. In de video diagnosticeren dokters welke gevolgen de verwondingen zouden hebben gehad als ‘Home alone’ geen film was geweest. Sommige van Kevins streken hadden zelfs een dodelijke afloop kunnen hebben! In het echt had de kleine man dan ook zeer waarschijnlijk een lange vakantie naar de gevangenis als kerstcadeau gekregen.

Piemel in puin

Scène: Kevin schiet Harry via het hondenluik in zijn kruis met een BB gun.
In de film: Na een korte, jammerlijke klaagzang gaat Harry gewoon door met zijn eerdere plan om het huis binnen te breken.
In werkelijkheid: Harry loopt zo’n serieus genitaal trauma op dat hij onmogelijk enkele minuten later weer vrolijk kan rondhuppelen. Zo’n wond zou zelfs een scheur in de ballen kunnen opleveren. Een uitstapje naar het ziekenhuis zou geen overbodige luxe zijn geweest, of in elk geval een heleboel ijs.

Traptechniek

Scène: Kevin gooit water over de trap, dat meteen in ijs verandert. Marv glijdt uit en rolt langs de trap naar beneden.
In de film: Marv staat een beetje verdwaasd weer op en vervolgt zijn eerdere bezigheden.
In werkelijkheid: Marv blijft nog wel even liggen, aangezien de val zijn onderrug heeft beschadigd en nog een aantal andere serieuze verwondingen tot gevolg heeft. Pluspunt: door de gladde trap heeft Marv wel meteen een handige helling voor de rolstoel die hij nu waarschijnlijk nodig heeft.

In vuur en vlam

Scène: Kevin maakt de deurknop bloedheet, waarna Harry de brandende knop vastgrijpt in een poging om het huis binnen te komen.
In de film: Harry’s huid begint te roken, terwijl hij gillend van de deur weg rent. Hij steekt zijn hand in de sneeuw, waarna de brandwond afkoelt. Als hij zijn hand weer tevoorschijn trekt, staat de M van McCallister – of is het van Malloot – in zijn huid gebrand.
In werkelijkheid: Harry’s huid zou onmogelijk gaan roken, maar wordt bedekt met blaren en krijgt een onheilspellend zwart kleurtje. Hij zal een huidtransplantatie nodig hebben om de wond te kunnen behandelen. De M in de huid is dan wel weer een leuk detail.

Voltreffer

Scène: Kevin gooit grote verfblikken naar beneden, die beide inbrekers recht in het gezicht raken.
In de film: Een klap in het gezicht, daar blijft het bij.
In werkelijkheid: Zeg maar dag tegen je gezicht. Overal kneuzingen, tanden vliegen alle kanten op en door de harde klap mogen de inbrekers meteen door naar het ziekenhuis voor een neurologisch onderzoek. Sterker nog: mocht er een inwendige bloeding optreden, dan winnen de inbrekers een enkele reis naar de begraafplaats.

Knallen met die koevoet

Scène: Als de tarantula van Kevins broer op Harry’s borst terechtkomt, maakt Marv er korte metten mee door op Marv in te slaan met een koevoet.
In de film: Opstaan en doorgaan.
In werkelijkheid: Zo’n klap zorgt voor inwendige bloedingen en het is bye bye Marv. Of er klapt een long, waardoor Marv geen lucht meer krijgt. Ook best belangrijk om te blijven leven. Hoe dan ook is het einde (kerst)verhaal voor Marv.

Benieuwd naar de rest of wil je de scènes er even bij zien? Kijk hieronder de hele video van Distractify.