Schattig nieuws: honden kunnen verliefd worden

honden verliefd

Heeft jouw hond ook een maatje waar ‘ie altijd direct mee wil spelen? Of kan ‘ie niet stoppen met snuffelen als dat pittige teefje van verderop langsloopt? Dan kan het zomaar zijn dat jouw hond verliefd is. 

Wetenschappers zeggen dat honden verliefd kunnen worden en dus ook echt een band kunnen opbouwen met andere honden. Schattigste nieuws van de dag.

Definitie verliefd zijn voor honden

Wel heeft het te maken met hoe je het woord liefde definieert, zegt Dr. Marc Bekoff, een onderzoeker en professor in dierengedrag aan de Universiteit van Colorado, tegen VICE‘Als je liefde definieert als een verbintenis voor de lange termijn, waarin ze elkaar opzoeken als ze niet bij elkaar zijn, blij zijn als ze samen zijn, elkaar beschermen, elkaar eten geven, elkaars kinderen samen opvoeden – natuurlijk kunnen dieren dan verliefd worden’, zegt hij.

Ruiken is de basis

Uiteraard – zoals ieder baasje weet – baseren onze viervoeters de liefde (of afkeur) voor elkaar op basis van hun geur. ‘Honden drukken zichzelf heel goed uit’, zegt Bekoff. ‘Ze zijn niet bang om nee te zeggen en ook niet om uit te spreken dat ze van elkaar houden.’ Bovendien, zo blijkt uit onderzoek, zijn de meeste honden ook nog eens monogaam. Kijk je toch ineens anders naar je sniffende viervoeter die aan de edele delen van dat andere hondje riekt.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Southern Living | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster