Hondje Zsa Zsa heeft de prijs voor ‘Lelijkste Hond 2018’ gewonnen

zsa zsa hond

In de categorie ‘evenementen die de wereld een stukje fijner maken’ vond afgelopen weekend in Californië de World’s Ugliest Dog verkiezing plaats. Want ja, ook lelijke honden verdienen een plekje op het podium. En dus togen talloze honden en hun baasjes naar het plaatsje Petaluma om te strijden voor die felbegeerde award van ’s werelds meest lelijke hond.

De winnaar van deze bijzondere verkiezing is, naar ons inziens geheel terecht, de Engelse bulldog Zsa Zsa. ‘Negen jaar jong met een zwabberende tong en rondvliegend slijm liet Zsa Zsa weten dolblij te zijn met haar award,’ zo luidde de bekendmaking op CNN vanochtend.
Zsa Zsa is een Engelse bulldog uit Anoka, Minnesota en dankt haar overwinning aan verschillende uiterlijke kenmerken: haar ogen zijn bewolkt door staar, haar beentjes zijn gebogen en haar enorme tong (te groot om comfortabel in haar mond te passen) hangt uit de mondhoek als een stuk zachtroze biefstuk. Maar alleen Zsa Zsa weet die tong te draperen als een juweel. Daarnaast heeft de dame op leeftijd ook een flinke onderbeet, waardoor een set geelverkleurde, scheve tanden de show stelen.
Voor de gelegenheid was Zsa Zsa voorzien van roze nagellak, maar eerlijk gezegd maakt dat voor ons geen verschil. De prijs? Een check van $ 1.500 en een grote trofee natuurlijk. Wij hopen dat Zsa Zsa een paar lekkere hondenbrokken bij het avondeten krijgt vanavond.
zsa zsa hond

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.