Hoofdredacteur Debby: ‘Voor mij is een goede nachtrust heilig’

debby gerritsen

Ken je dat? Dat je wakker wordt van het gejank van je buurmeisje of het gesnurk van je partner? Of erger nog: het twee, drie, vier, vijf uur zien worden omdat je niet kan stoppen met malen over planningen of onbetaalde rekeningen? Slecht slapen is superirritant en op lange termijn zelfs bloedlink. Het vergroot het risico op angststoornissen, depressie en dementie, obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes. Voor mij is een goede nachtrust heilig. Ik heb een fulltime baan, mijn geliefde en vrienden hebben aandacht nodig, ik train voor een halve marathon en het huis maakt zichzelf niet schoon. Rust, reinheid en regelmaat is mijn adagium en daar ben ik tegenwoordig vrij strikt in. Want na een gierende burn-out vlak voor mijn dertigste heb ik mijn lesje wel geleerd.

Ik had mezelf jarenlang wijs gemaakt dat mijn leven voor mijn dertigste levensjaar ‘geslaagd’ moest zijn. Wat dat inhield, wist ik eigenlijk zelf ook niet precies, maar dat ik die gigantisch hoge lat niet zou gaan halen, stond als een paal boven water. Dat leverde weer zo veel stress en slapeloze nachten op dat de bom op een gegeven moment barstte. Ik ben niet de enige die zichzelf op jonge leeftijd over de rand duwt. Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat een op de vijf jonge vrouwen tussen de 25 en 35 jaar tegen een burn-out aanloopt. Wat het belang van rust en ontspanning maar weer eens onderstreept. Hóe dan? Geen stress! Vanaf pagina 26 lees je precies wat je moet doen om volledig zen het voorjaar in te rollen.

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 8-2018. De editie ligt in de winkel van t/m 27 februari. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «