Hugo doesn’t share food: waarom dit stiekem de leukste actie was van ‘Expeditie Robinson’

Hugo Expeditie Robinson

Kijkers van Expeditie Robinson zaten vorige week al vol spanning voor de televisie. Oké, ook door samensmelting, maar vooral uitkijkend naar het moment dat Kim en Mariana elkaar weer zien.

Let op: spoilers!

Want ja, Kim moest door Mariana mede haar tas pakken naar Duivelseiland. Toch lijken er weinig hard feelings tussen de twee dames en laat Kötter haar nederige stulpje zien. ‘Ja er is hier genoeg te eten hoor.’ Euh pardon, volgens mij viel Rijk zo’n tien keer flauw op een dag?

Eetproef

En dan de proef die je wist dat zou komen: de eetproef. De dames moeten een puzzel oplossen waarbij de som aan elke kant hetzelfde is. Maar wacht eens even, komt zoiets niet elk jaar terug? Mariana weet dan ook al snel dat de uitkomst vijftien moet zijn en knalt als een ware pro alles in elkaar. Kim is vooral bezig met een hulplijn te bellen. Nee, dit is geen BankGiro Miljonairs.

Mariana is terug

Mariana wint de proef en is terug. De andere deelnemers staan toch een beetje met een mond vol tanden, maar er is niet veel tijd om na te denken. De eerste individuele proef gaat van start en iedereen wil natuurlijk naar Winnaarseiland. Tim blijkt over heel wat stalen zenuwen te beschikken, wint en neemt Eva mee uit puur tactische overweging. Slim Coronel, slim.

Winnaarseiland

Ondertussen voelt Hugo zich de koning te rijk op Winnaarseiland. Helemaal alleen, drie hangmatten voor zijn ochtend-, middag- én avonddutje, wat wil je nog meer? Oh shit, daar komt een boot. Dan haalt de kok toch misschien wel de leukste actie van de aflevering uit, want: Hugo doesn’t share food. Verstoppen die ananas en snel een beetje. Hilarisch. Kelvin (of Kalvijn) moet op het normale eiland het spel verlaten en Thomas voelt al aan zijn witte tanden dat hij de volgende is. We zullen het gaan zien.


Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!