Huilen maar: ‘Beau Five Days Inside’ doet het weer

Beau Five Days Inside

Dat Beau van Ervens Dorens weet waar hij mee bezig is werd nog maar eens duidelijk tijdens de tweede aflevering van ‘Beau Five Days Inside’. Deze keer werd hij geconfronteerd met dementie en ouder worden in het Rosa Spier Huis in Laren.

Bij binnenkomst komt Beau al snel in aanraking met wat hij ‘het ergste dat een mens kan overkomen’ noemt: dementie. Voor de mensen in het huis die nog goed bij geest zijn, is het lastig om samen te wonen met de demente bewoners.

Albert en Nelleke

Beau ontmoet al snel de bewoners Albert en Nelleke. Albert is al zestien jaar mantelzorger voor zijn vrouw en na 40 jaar huwelijk nog altijd even gelukkig. Nelleke werd zestien jaar geleden getroffen door een hersenbloeding en ze wilde het liefst overlijden. “Maar dat ging niet. En toen dacht ik: ik moet er het beste maar van maken.” Ze moest langdurig revalideren en Albert was haar grote steun. “Ik vond dat ik moest helpen”, vertelt hij.

Aftakeling

Beau is is diep onder de indruk van de verhalen van de bewoners. “Dag Rosa Spier Huis… een bijzonder bejaardentehuis, want dat is het. Allemaal kunstenaars. En wat overblijft zijn de oude mensen. Dagen die ineen glijden. Het einde van het leven. Aftakeling. Het is ook echt dramatisch. En ze vinden elkaar dan nog net even in de kunst.” Ook met zijn tweede aflevering van Beau Five Days Inside weet Beau de kijkers te ontroeren:

De tekst gaat verder onder de tweets.

Caroline Kaart

Vooral het verhaal van operazangeres Caroline Kaart weet de kijkers te ontroeren, met name het moment dat de 86-jarige vrouw gaat zingen. Lees mee:

Bron: Flair | Beeld: RTL