Iedereen aan de toy boy

Cougars bestaan al lang. Denk een Madonna, Demi Moore, Joan Collins. Sex and the City-personage Samantha. Onze eigen Patricia Paay en Linda de Mol. Allemaal dames die erover mee kunnen praten dat het hebben van een veel jonger vriendje enorm veel voordelen biedt.

Knappe jonge mannen met een nog prachtig, gespierd lijf. Modern, jong van geest, goede seks, onvermoeibaar, flexibel in de omgang. Dat is het beeld dat we hebben van een echte toy boy. Een perfecte match voor de cougar: een wat oudere, succesvolle vrouw. Onafhankelijk, zelfverzekerd, lekker in haar vel.

Ideale plaatje
Tegenwoordig is dat voor steeds meer vrouwen het ideale plaatje, blijkt uit onderzoek. Ze zijn actief op zoek naar een man die minimaal vijf jaar jonger is. En dan niet om zomaar wat in de rondte te scharrelen, maar voor een serieuze relatie of zelfs een huwelijk. De kans dat ze die ook daadwerkelijk vinden is groot, want een vijfde van de mannen geeft aan dat ze het wel zien zitten met een aantrekkelijke, oudere vrouw.

Showbizzcougars
De showbizzwereld doet daar dus vrolijk aan mee, met Jennifer Lopez (42) momenteel als grootste voorbeeld met haar 24-jarige welpje, danser Casper Smart. Ze is koud gescheiden van ex Marc Anthony of ze zou al trouwplannen hebben met haar nieuwe snoepje. Ook kersverse cougar Tyra Banks (38) schijnt gevallen te zijn voor de charmes van een veel jongere man, rapper Drake van 25 jaar. Mariah Carey, die al 42 lentes telt, is bovendien zielsgelukkig met haar Nick Cannon (31). Zij trouwen binnenkort zelfs voor de derde keer.

Demi & Patries
Maar de showbizzwereld weet ook dat het lang niet altijd goed gaat. Met als bekendste voorbeeld wederom Demi (49) die na zeven jaar huwelijk bruut bedrogen werd door manlief Ashton Kutcher (34). Hij zocht zijn heil graag buiten de deur, bij veel jongere dames. Demi raakte daardoor zo de weg kwijt, dat ze zelfs opgenomen moest worden in het ziekenhuis en uiteindelijk een tijdje in rehab belandde. Ook Adam Curry liet onze Patries uiteindelijk toch in de steek en ging er vandoor met jong(er) bloempje Micky Hoogendijk.

Of het leeftijdsverschil de oorzaak was, blijft natuurlijk altijd gissen. Mijn eigen ervaring met jongere jongens is in ieder geval niet heel goed, uiteindelijk liep dat steeds stuk vanwege verschillende verwachtingen. Zij wilden vrijheid blijheid, ik ging voor de serieuze relatie, inclusief toekomstplannen.

Cougartante
Het voorbeeld dat het ook wel heel goed kan gaan, heb ik in mijn directe omgeving bij de hand. Mijn tante (leeftijd: 48) is vier jaar geleden, vlak na haar helse scheiding, als een blok gevallen voor een jongen van mijn leeftijd. Nu 29 jaar dus. Ze kreeg bakken kritiek over zich heen, maar zette door. Ze zijn nu zelfs gelukkig getrouwd. Nu ik hem ook ken, weet ik: het gaat niet om leeftijd. Dat is slechts een nummer. Het gaat om interesses, persoonlijkheid, levensfase, normen en waarden. En op die vlakken passen die twee perfect bij elkaar.

Beeld: Getty Images