IKEA presents: fastfood van de toekomst (bleh)

meelwormburger

Het klinkt niet als iets om van te watertanden: de meelwormburger van IKEA. In haar speciale onderzoekscentrum SPACE10 onderzoekt IKEA mogelijkheden om duurzame voeding te ontwikkelen. ‘We hebben maaltijden bedacht die er goed uitzien, goed smaken en goed zijn voor mens en aarde.’

IKEA wil met de nieuwe gerechten mensen op andere gedachten brengen over voedsel. Zo bedacht Space 10 een nieuwe versie van de IKEA hotdog; een broodje gemaakt van spiriluna (een speciale Mico-alg vol voedingsstoffen) en het vlees is vervangen door een combinatie van wortel, bieten en messenketchup.

Lekker larven smullen

Klinkt niet heel smakelijk? Wacht tot je heb gehoord waar de meelwormburger uit bestaat. Al verklapt de naam al een hoop. Bij dit gerecht krijg je maar liefst 50 gram meelworm (de larve van de meelkever) tussen je broodje gestopt. IKEA geeft aan dat de burger zo lekker is dat je ‘terug komt kruipen voor meer’.

 De maaltijden worden op dit moment (gelukkig) alleen nog getest en liggen nog niet in de IKEA-restaurants. Daar kun je nog gewoon een ouderwets Zweeds gehaktballetje bestellen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen

Bron EditieNL | Beeld Instagram SPACE10

 

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.