Ilse DeLange: ‘Ik ben gewoon heel trots op wat we met elkaar bereikt hebben’

Drie keer eerder was ze op het festival te zien. In 1999, 2003 en 2007. Nu, bijna tien jaar later, trad ze er weer op. Maar dit keer niet alleen. Afgelopen weekend stond Ilse DeLange samen met haar band The Common Linnets op Pinkpop.

Het was alweer bijna tien jaar geleden, heb je Pinkpop gemist?

“Nou, ik heb in die tijd heel veel uiteenlopende dingen gedaan, en veel geleerd. Ik ben heel blij dat ik er nu met The Common Linnets kon spelen! Natuurlijk had ik er best vaker willen staan. Maar ja, dat is niet aan mij, hè (lacht).”

Hoe voelde het om nu niet alleen op het podium te staan?

“Ik ben The Common Linnets begonnen, omdat ik onderdeel van een band wilde zijn. Ik hoef niet zo nodig in m’n eentje alle aandacht te krijgen. Nu kan ik af en toe vanuit de luwte genieten als iemand anders de lead neemt in de band. Dat is heel prettig. En daarnaast ben ik heel trots op wat we met elkaar in amper drie jaar tijd bereikt hebben. We staan nu gewoon mainstage op Pinkpop.”

The Common Linnets hebben net een succesvolle theatertour afgesloten. Wat heeft je voorkeur: een festivalpodium of een theaterzaal?

‘‘Juist de combinatie maakt het interessant. Die afwisseling tussen verschillende zalen, podia en soorten publiek.’’

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

‘‘Het liefst sta ik op wanneer ik wakker word, dus niet door een wekker…. Dat is trouwens niet heel erg laat, hoor. Een uurtje of acht, negen ‘s morgens. Koffie en ontbijt, bij mooi weer bij voorkeur in de tuin. Beetje nieuws scannen via de iPad of telefoon en een muziekje op. Dan in het bos rennen, douchen en ’s avonds muziek maken, lekker gitaar spelen.’’

Waar breng je het liefst tijd door?

‘‘Dat hangt af van de tijd van het jaar. In de zomer ben ik graag in een stad vol terrasjes, maar ook in het bos. Ik wil eigenlijk altijd allebei: kalmte en drukte, reuring en rust.’’

Hou je van zelf uitgebreid koken of ga je liever uit eten?

‘‘Ik vind allebei lekker op z’n tijd.’’

Cocktails, biertjes of wijn?

‘‘Cocktails en wijn. Ik ben niet echt een bierdrinker.’’

Foto Ilse-2The Common Linnets live zien?
Kom naar Share a Perfect Day op donderdag 30 juni, vrijdag 1 of zaterdag 2 juli! Tijdens dit gloednieuwe evenement in Hilvarenbeek kun je genieten van The Common Linnets en heel veel andere artiesten. Zo zijn er optredens van onder meer DJ duo’s Sunnery James & Ryan Marciano en Manuel Broekman & Geiza Weisz en artiesten als Jonas Blue, Nielson, Kensington, Dotan, Matt Simons en Douwe Bob.

Net als Ilse geen bierdrinker?
Doe dan na de styling-workshop van tv-stylist Fred van Leer mee met de workshop wijnproeven. Of ga na een ontspannende yogales zelf cocktails maken aan het strand. Share a Perfect Day heeft vier verschillende werelden: in the City, in the Park, in the Country en at the Beach met een passend programma. Meer is te zien op
shareaperfectday.nl

Bestel hier je kaartje.

Lees ook:
VIDEO: Vrouw uit de kleren bij signeersessie Douwe Bob
Biertje backstage: ‘Sex op een festival? Na dag één wordt het ranzig’
Zimra maakt porna: ‘Het is heel intiem en daar word ik preuts van’