In deze landen is dít geluk

De één raakt in halleluja van een frisse neus halen op het strand, de ander wordt er extreem gelukkig van om tot elf uur in d’r bed liggen. Geluk verschilt per mens, maar ook per cultuur. Op International Day of Happiness zetten we een paar geluksmakers uit verschillende landen voor je op een rijtje. Misschien steken we er nog iets van op.

Costa Rica: Pura Vida

Spreek uit als: Poo-rah VEE-dah. Dit staat symbool voor een zorgeloze, ontspannen en optimistische geest die Costa Ricanen nastreven. Het betekent dan ook: ‘puur leven’.

Een bericht gedeeld door Romeeta (@romeetass) op

Japan: Hanami

Spreek uit als: HA-na-me. Oftewel: bloemen kijken. Japanners trekken er in het voorjaar massaal op uit om te genieten van de geuren en kleuren van de bloesem. En da’s niet gek. Die zijn er namelijk genoeg in Japan.

Spanje: Sobremesa

Spreek uit als: so-bre-Mé-sa. In Spanje genieten ze met volle teugen van het natafelen met vrienden en familie.

Zweden: Gökotta

Spreek uit als: yuh-KOO-tah. Inwoners van Zweden halen het geluk in hun bol door vroeg op te staan en naar buiten te gaan om vogels te horen fluiten.

Geluid op aan:

Kroatië: Fjaka

Spreek uit als: FYAH-kah. Dit staat voor de kunst van het niets doen, waardoor je lichaam en geest even volledig ontspannen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen

Bron HLN | Beeld Instagram, Shutterstock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.