In deze landen met code geel kun je vanaf zaterdag weer vakantievieren

vanaf zaterdag vakantie corona

Het is zover: versoepelingen van de coronamaatregelen. Gisteravond keken zo’n vier miljoen mensen naar alweer de 32e (!) persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Als de daling van de coronacijfers blijft doorzetten, mogen we vanaf volgende week weer een stuk meer.  Onder andere: op vakantie! 

Vanaf 15 mei, aanstaande zaterdag dus, stopt het kabinet met het afraden van reizen voor heel Europa en komen er reisadviezen per land. De wereld is nu nog oranje, maar verkleurt dan naar geel of groen.

Kleurcodes vakantielanden

Voor het geval je het éven vergeten was; code oranje betekent: blijf zoveel mogelijk thuis en reis alleen als het noodzakelijk is. Vanaf zaterdag zijn er dus landen die dan code geel worden: reizen kan, maar wees waakzaam. Het kan dat er dan nog beperkende coronamaatregelen gelden op je vakantiebestemming.

Eisen vakantie buitenland coronatijd

Check voor je op vakantie gaat even wat de eisen zijn. Een negatieve PCR-test, een coronapaspoort of een verplichte quarantaine? Zonde als je twee weken naar Portugal gaat en je twee weken op je hotelkamer moet zitten. Goed om te weten: als je reist naar een geel land, dan ben je gewoon verzekerd. Reis je naar een oranje land, dan in de meeste gevallen niet. Bovendien is het nog steeds zo dat als je naar een oranje land gaat, je een negatieve corona-uitslag moet laten zien en in quarantaine moet.

Naar welke landen op vakantie?

Het is nog niet bekend welke landen de kleuren geel of oranje krijgen. Dat kun je vanaf  zaterdag zien op de website nederlandwereldwijd.nl. De website die dit jaar alleen al 14 miljoen keer bekeken werd.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: RTLNieuws | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster