In een paar stappen een pro in vintage shoppen

vintage shoppen

Word jij ook altijd jaloers als je vriendinnen nonchalant hoort zeggen: “Oh, dit is vintage”, omdat het je zelf nooit lukt iets tweedehands te scoren? Check snel deze tweedehands shopping secrets!

  1.  Neem de tijd Rekken vol met items waarvan er geen twee hetzelfde zijn, vintage shoppen is not easy. Ga daarom niet als je maar een kwartier de tijd hebt, want dan zul je alleen gefrustreerd raken omdat je niks kunt vinden. Shoppen moet wel leuk blijven!
  2. Probeer dingen aan Let’s be honest, aan de hanger ziet veel vintage spul er vrij smoezelig en oud uit. Daarom moet je dingen aan zien. Wie weet, maybe you’ll be surprised!
  3. Heb een open mind Ga níét winkelen met een specifiek item in gedachten. Dat werkt misschien in Zara, maar niet in een vintage winkel. Er is zo veel keuze, dat je crazy wordt als je door al die items dat ene rokje wilt vinden.
  4. Ga voor een statement piece Dat witte t-shirt kan je in elke winkel vinden. Vintage is iets speciaals, want achter elk item zit een verhaal. Ga dus voor een supergaaf statement piece waarmee jouw outfit meteen ook een story to tell heeft.
  5. Betaal niet te veel Vintage is on trend, daarom kunnen de prijzen soms best hoog liggen. Vergeet niet dat je betaalt voor tweedehands kleding waar de shine misschien al een beetje vanaf is. Vintage moet eigenlijk juist cheaper zijn!
  6. Ga vaker terug Probeer niet in één keer je hele wardrobe bij elkaar te shoppen, maar ga vaker terug. Op deze manier krijg je een feeling voor wat er te vinden is en zal je sneller dat toffe item vinden.

Meer tips om goeie vintage items te scoren? Check StyleToday.nl!