Emotionele uitvaart MAFS’ Walter Vermeer (49): trouwambtenaar stapte zelf uit het leven

Walter Vermeer

Afgelopen donderdag kwam het droevige nieuws naar buiten dat Walter Vermeer (49) was overleden. Walter was één van de trouwambtenaren uit ‘Married At First Sight’. Tijdens de emotionele afscheidsceremonie, die online live mee te volgen was dankzij een door de familie gedeelde link, bleek dinsdagmorgen dat Walter het leven zelf niet meer zag zitten.

De bijzondere uitvaart werd geleid door mede-trouwambtenaar van MAFS’ Mariëlle Jongmans, niet alleen een gewaardeerde collega, maar ook een vriendin. Samen stalen ze drie seizoenen lang de show tijdens de vele huwelijksceremonies. Er waren prachtige, emotionele speeches van Walter’s vrouw Chantal, zijn oudere en jongere broer, drie buurmeisjes en beste vrienden. Live muziek in de vorm van scherpe gitaarsolo’s en het live gezongen Do you know where you’re going to, uitgekozen door Walter’s moeder, en andere mooie muziekstukken van onder anderen Toni Braxton en Barry White.

De sfeermaker

Omdat de uitvaartceremonie openbaar was, konden ook alle mensen die Walter geraakt had met zijn (tv-)optredens als motivational speaker en trouwambtenaar meekijken naar het afscheid. Daarbij leerden ook zij Walter een stukje beter kennen. Duidelijk wordt dat hij het grote, stralende middelpunt was van zijn omgeving. De sfeermaker, met zijn ongekende ‘Walteriaanse humor’. De man die ontelbare mensen inspireerde en overspoelde met warmte en geluk.

Op en leeg

Maar ook wordt duidelijk dat Walter de warmte, het geluk en de inspiratie in zijn eigen leven de laatste maanden langzaam kwijtraakte. Volgens zijn geliefden was hij op en leeg. ‘Op van de zenuwen en spanningen voor de toekomst’, omschreef zijn jongere broer. Walter besprak zijn gevoelens soms met zijn gezin en andere geliefden, maar hoewel die gesprekken hem kort weer het juiste pad op stuurden, bleef die donkere wolk boven hem hangen. Walter zakte steeds verder weg in een diep dal, waar zijn vrienden en familie hem naar eigen zeggen niet meer uit hebben kunnen trekken. ‘Vanaf half maart verliest iedereen zijn grip op jou en zag je nog maar één uitweg om tot rust en stilte te komen.’

Hoogtepunt

Mariëlle sluit de indrukwekkende ceremonie af met een korte eigen speech. ‘We waren heel verschillend, maar ook tussen ons was het een goed huwelijk. Wij werden samen de BABSen van MAFS en daar waren we trots op. Dat we het dit jaar zelfs geschopt hebben tot RTL Boulevard en een optreden hadden in de TV Kantine, was zeker voor Walter een hoogtepunt.’

Gezin

De 49-jarige Walter laat zijn vrouw Chantal achter, met wie hij 22 jaar samen was, en zijn twee kinderen, zoon Dorus en dochter Lola, die aan het begin van de ceremonie de kaarsen op zijn kist aanstaken.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoord kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis). Mensen met suïcidale gedachten én hun naasten kunnen hier 24/7 gebruik van maken.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Flair | Beeld: Fotografie De Wit via Instagram Mariëlle Jongmans