Gadver: dit verhuist er mee als jij een kerstboom in huis haalt

Vanaf morgen mag het weer: dan haalt menig Nederlander – los van degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan Sinterklaas-verraad – een kerstboom in huis. Ga jij voor een echte variant? Wees je er dan van bewust dat je meer in huis haalt dan alleen die mooie Nordmann.

Samen met je kerstboom haal je ook een hele familie aan ongedierte naar binnen. In een kerstboom zitten gemiddeld namelijk zo’n 25 duizend insecten, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bergen. Van springstaarten en takluizen tot mijten en spinnen… Allemaal leven ze in jouw mooie boompie.

De Grote Verhuizing

No worries, want geen van de insecten is schadelijk of gevaarlijk. Bovendien houden de meeste het in onze goed verwarmde huizen namelijk nog geen dag uit. Als je toch wilt voorkomen dat de beestjes meeverhuizen, kun je je kerstboom het best een nachtje in de schuur laten staan met de verwarming aan. Wanneer je de volgende ochtend de boom een beetje heen en weer schudt, vallen de insecten er zo uit. Zorg er trouwens wel voor dat je niet op de takzuigers gaat staan. Deze beestjes laten namelijk een paarse kleurstof achter.

Alternatieven

Helemáál veilig ben je natuurlijk als je een nepvariant in huis haalt. Liever geen boom? Er zijn tegenwoordig ook een hoop leuke alternatieven op de markt.

Bron: RTL Nieuws
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.