Ingewikkeld: kijkers opnieuw teleurgesteld in ‘Wie is de Mol?’

Ingewikkeld WIDM

Dat de opdrachten in WIDM nu eenmaal niet supersimpel zijn, is natuurlijk ook niet de bedoeling. Maar dit jaar lijkt het wel of ze expres zó ingewikkeld zijn gemaakt, dat niet alleen de kandidaten, maar ook de deelnemers thuis er geen snars van snappen.

Lees ook:
Problem solved of toch niet: zo werkte het vakkenspel bij ‘WIDM’

De opdracht met de wagentjes is daar weer een mooi voorbeeld van. Want wat was nu exact de bedoeling, behalve lekker door elkaar schreeuwen? Wij snappen dan ook wel dat Leonie op een gegeven moment maar de auto’s zelf is gaan tellen. Hier was toch geen touw aan vast te knopen.

Ingewikkeld WIDM

Vervolgens was er gelukkig een opdracht die wel lekker simpel was én een goede kans om de Mol te ‘ontmaskeren’. De kandidaten mochten weer ouderwets lasergamen en dat zorgt voor heerlijke beelden. Nathan lijkt rechtstreeks weg te zijn gelopen uit New Kids Nitro en ook de overige deelnemers verliezen zichzelf volledig in deze proef.

Say cheese

Vervolgens moeten de kandidaten foto’s maken in een authentieke Chinese stad. Rik noemt alle verschillende combinaties maar één keer op en ja, hoe moet je dat ooit gaan onthouden? Het resultaat: Miljuschka ontvoert tijdelijk baby’s, Buddy probeert maar in het Nederlands de bevolking op het kiekje te krijgen en er komt weer weinig geld in de pot.

Groene kaarten

Kijkers valt ook iets geks op bij de executie. Want krijgt Nathan nu in plaats van ook een rode kaart, enkel twee groene kaarten om uit te kiezen? Het is op z’n minst bijzonder te noemen én ook nog eens goed in beeld gebracht. Daarnaast vinden fans het jammer dat er wéér niemand het spel moet verlaten. Maakt de zoektocht naar de Mol toch net iets moeilijker, maar hé, kunnen we wel wat langer genieten van ons favoriete programma.

Bron: Boulevard | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!