Goodbye FaceTune: dit instagram-account geeft de ultieme realitycheck

Weet je wat een tikkie vervelend is? Het feit dat fotobewerking apps dermate normaal zijn geworden, dat we niet meer kunnen onderscheiden wat echt en wat nep is. Daarom hulde voor het Instagram-account @beauty.false, dat niet alleen de foto’s van beroemdheden en influencers vol FaceTune toont, maar ook de foto’s uit het echte leven. Zonder al die poespas.

En we geven toe, bij het scrollen door de foto’s van @beauty.false is het best verfrissend om te zien hoe de vork ook alweer echt in de steel zit. Want ja, ook wij zouden bijna vergeten dat niet iedere derrière appeltjes rond is, bedekt met een fluweelzacht babyhuidje zonder putje, streepje of vlekje. Het account geeft een hartstikke fijne realitycheck, waar stiekem je mond van open valt. En natuurlijk, sommige foto’s zijn op verschillende momenten, vanuit verschillende hoeken gemaakt, maar heb jij er al eens bij stilgestaan dat bijna alles wat je voorbij ziet komen, is bewerkt? Kijk en schrik!

Kim Kardashian’s heupomtrek wordt ieder jaar smaller.

Dit Russische model heeft 9 miljoen volgers op Instagram. Ze ziet er nogal anders uit op foto’s die ze zelf post en foto’s die door anderen zijn gemaakt.

Of wat dachten we van de 45-jarige Kate Moss?

Nog een paar!

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.