Instatrend: Mermaid toast

Nutella en hummus? Met deze eenzijdige smeersels zijn we wel een beetje klaar. En daarom bedacht foodstylist Adeline Waugh iets kleurrijks voor op je boterham: mermaid toast.

Ze maakt gebruik van blauwgroene algenpoeders en mengt deze met amandelmelk-roomkaas. De finishing touch die deze toast Instagramwaardig maakt? Eetbare gouden vlokken voor een extra magisch gevoel, alsof de prachtige blauwgroene tinten niet al dromerig genoeg waren.

Herinnert de blauwgroene kleur op brood je eerder aan schimmel dan aan een appetijtelijk hapje? Geen zorgen, Adeline maakt nog meer kleuren roomkaas.  Felroze met bietensap, geel en oranje met kurkuma, lichtblauw met spirulina poeder, paars met gedroogde blauwe bessen en lichtroze met frambozenpoeder. Smeer ze bij elkaar op brood en je krijgt een zogenoemde unicorn toast. Ook in de toppings is er genoeg variatie: zo zien we onder andere gekleurde hagelslag langskomen op deze jaloersmakende Insta-pagina.

Zo maak je de mermaid-variant zelf

  • Haal blauw en groen algenpoeder of spirulinapoeder (te koop bij de natuurwinkel), roomkaas en amandelmelk.
  • Kies je toppings: bladgoud, hagelslag, chocoladesterretjes etc.
  • Mix alles door elkaar en meet een beetje af hoeveel poeder je erdoorheen gooit. Hoe meer poeder, hoe donkerder je smeersel wordt. Toast een broodje, besmeer ‘m rijkelijk en sprinkle je toppings eroverheen. Klaar is kees!

 

still dreaming about this magical toast we made at #TIUhq yesterday 💞😍🍭✨ • ( #mermaidtoast inspo @vibrantandpure 🙌)

Een bericht gedeeld door keeks ⚡️ tiuHQ (@kikitonesitup) op

Beeld Adeline Waugh