Je interieur een upgrade geven? Doe dit dan wel én juist niet

Interieur upgrade

Ga je verhuizen of ben je gewoon toe aan een upgrade in je interieur? Het kan goed zijn dat je echt even niet weet waar je moet beginnen. Geen zorgen: een interieurstyliste heeft een paar handige tips.

Lees ook:
Toe aan meer decoratie? Zo hang je dingen op zónder te boren

Interieur upgrade

Hiermee bedoelt ze niet per se dat je niet bij de Zweedse meubelketen mag shoppen, maar je volgens haar het beste kan vermijden dat je alles bij dezelfde winkel koopt. ‘Zoek je eigen stijl en combineer op jouw manier. Ga voor een mix van oud en nieuw, maak dingen zelf en spaar voor jouw droommeubel. Bezoek verschillende winkels en creëer zo je eigen unieke interieur.’

Niet té ruimtelijk

Je wil je woning lekker ruimtelijk inrichten en zet daardoor je meubels vooral aan de rand van een kamer. Klinkt best bekend toch? Hierdoor is alleen het gevolg dat de vloer in het midden nógal leeg is. Volgens Anne-Catherine krijg je daardoor eerder een ongemakkelijk dan een ruim gevoel. ‘Plaats gerust enkele meubelstukken in het midden van de kamer’, raadt de interieurstyliste dan ook aan. ‘De meeste mensen doen dit al wel met een arkchair, poef of salontafel, maar je kan het ook doen met grotere meubels. Daardoor definieer je meteen het doel van dit gedeelte van de ruimte. En je kan ook bepaalde stukken gebruiken als room dividers: een boekenkast, een bankje… Door af en toe een muur leeg te laten, komen andere meubelstukken weer beter tot hun recht. Tegen deze wand kan je dan leuke decoratie of kaders ophangen.’

‘Hoek’ you up

Maar je wil natuurlijk niet ál je hoeken leeg laten, maar wat dan hiermee te doen? Ook daar heeft ze wel een oplossing voor. ‘De plaats blijft dan leeg of er belandt een eenzame plant of vloerlamp. Ik zie dit zeer vaak als ik bij mensen thuiskom en noem het vaak het ‘awkward corners-syndroom’. Maak liever een cosy corner.’ Hoe je dat doet? Nou, ‘kleed de hoek aan met een stylish stoel, een tapijt, een tafeltje, een vloerlamp en een plant. Heb je daar niet genoeg ruimte voor? Hang dan enkele leuke kaders of boekenrekken aan de muur, of ga op zoek naar een hoekkastje.’ Heb je ook al zin om thuis aan de slag te gaan?

Banner

Bron: HLN | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!