Riverdale-actrice Lili Reinhart zegt gedag tegen schoonheidsidealen: ‘Geen sixpack voor mij’

interview lili reinhart

Dat Riverdale-ster Lili Reinhart (24) ontzettend mooi, een getalenteerde actrice én een inspirerende Amerikaanse is, weten we ondertussen allemaal wel. Nog steeds *zucht* krijgt ze veel nare reacties onder haar foto’s op Instagram, maar gelukkig trekt ze zich niets meer aan van schoonheidsidealen als het gaat om haar lichaam. Dat vertelt Lili in een interview met het magazine DuJour. 

‘Ik ben geen fitnessmodel, dat zou ik nooit volhouden. Ik wil gewoon alles kunnen eten’, vertelt de actrice.

Interview Lili Reinhart

‘Dus geen sixpack voor mij’, gaat ze verder. Volgens de actrice, bekend van de Netflixserie Riverdale, worden buikspieren gecreëerd in de keuken. ‘Ik at gisteren kip met parmezaanse kaas uit de oven. En dat was heerlijk.’

‘Mijn ontdekkingsreis’

Lili merkt dat er genoeg mensen zijn die haar dik noemen in de reacties op haar Instagramposts. Maar daar probeert ze zich niets meer van aan te trekken. ‘Ik wil mezelf gewoon goed blijven voelen, dat is mijn focus. Mijn lichaam is mijn ontdekkingsreis, niet die van hun.’

Lees ook
Aantijgingen van seksueel misbruik Riverdale-cast blijken stunt

Inspiratie

Het is niet de eerste keer dat Lili zich uitlaat over dit onderwerp. Eerder liet ze al weten jarenlang te hebben geworsteld met een negatief zelfbeeld en onzekerheid, omdat ze een ‘voller figuur’ zou hebben dan veel andere celebrities. Ze wilde dan ook jarenlang afvallen om in het plaatje te passen, maar accepteert zichzelf nu helemaal voor wie ze is. ‘Ik ben in het reine gekomen met mijn lichaam en dat ik niet het soort persoon ben dat je tijdens fashionweek op een catwalk zou zien lopen. Ik heb grotere borsten, ik heb cellulitis op mijn dijen, billen en op mijn buik’,  aldus Lili destijds.

‘Coronakilo’s’

Omdat ze haar fans deze zelfacceptatie ook graag wil laten ervaren, deelt Lili geregeld dingen ze op Twitter over zelfliefde, omgaan met gewichtstoename en hoe je moet reageren op kritiek op je lichaam. Ze liet laatst weten een paar kilo te zijn aangekomen door corona en het vele thuiszitten, en benadrukt dat dit hartstikke normaal is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lili Reinhart (@lilireinhart)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lili Reinhart (@lilireinhart)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lili Reinhart (@lilireinhart)

Bron: ANP/Hollywoodlife | Beeld: Brunopress, Instagram