Robbert van den Bergh: ‘Te snel klaarkomen? Ach, morgen weer een dag’

Ben je een ochtendmens?
“Nee. Ik ben heel slecht in opstaan: ik zet mijn wekker ruim voordat ik mijn bed uit moet, zodat ik nog een tijd kan snoozen. Als musicalacteur moet je ’s avonds pieken. Als je daarna thuiskomt, zit je barstensvol adrenaline van de show en is slapen dus lastig. Tot voor kort ging ik rond een uur of vier pas naar bed en bleef ik ’s ochtends tot half twaalf liggen. Dat ritme probeer ik steeds meer te veranderen. Ik ga eerder naar bed en sta eerder op, zodat ik nog wat aan mijn dag heb.”

 
Heb je een knuffel?
“Toen ik zes jaar was, kreeg ik een Robijntje-knuffelbeer. Het is misschien een beetje gênant voor een man van 31, maar hij ligt nog steeds in mijn bed. Gek genoeg hecht ik veel waarde aan dat kleine ding. In dit vak heb je weinig vastigheid: elk jaar audities, elk jaar een nieuwe productie en nieuwe collega’s. Veel dingen in mijn omgeving veranderen voortdurend, maar die knuffelbeer blijft een stabiele factor.”

Wat is je grootste bedblunder?
“Te snel klaarkomen. Of juist niets voor elkaar krijgen. Gênant, maar overkomt iedere man weleens. ‘Slapen dan maar? Morgen weer een dag’.”

Wat was een bijzondere ochtend voor jou?
“De ochtend waarop ik hoorde dat ik was aangenomen voor een hoofdrol in ‘Jersey Boys’, vrijdag 7 maart 2012. Ik was door het dolle heen. In de tien jaar dat ik meedraai in het musicalvak, heb ik mooie dingen gedaan, maar voor de hoofdrol viel ik steevast in de laatste ronde af. Dat was lastig. Ik heb me weleens afgevraagd of ik niet beter iets anders kon gaan doen. Maar toneel is mijn passie, dus ik bleef knokken. Twee jaar geleden werd die vechtlust beloond.”
Meer slaapkamerbiechten van Robbert lezen? Lees VIVA 19, tot 6 mei in de winkel.

Bron: VIVA 19

Beeld: Anke van der meer