Dit is Caroliene, de vrouw waar Mark Rutte tijdens het slotdebat naar riep

Rutte Caroliene

Een zeldzaam momentje vond gisteravond plaats op de Nederlandse televisie: premier Mark Rutte kreeg een black-out. En wel tijdens het NOS-slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen.

‘Carolien, help, ik ben het kwijt!’, klonk Mark Rutte gisteravond terwijl hij midden in een debat met Lodewijk Asscher stond. ‘Wat was het tweede voorbeeld?’

Dit riep bij de kijkers thuis één prangende vraag op  – en die had niets te maken met het argument waar Rutte naar zocht. Wie is toch die mysterieuze Carolien? De namen ‘Carolien’, ‘Caroline’ en ‘Caroliene’ waren zelfs trending op Twitter tijdens het slotdebat.

Caroliene is de naam

Rutte blijkt er – ondanks dat hij het moment zelf ‘een ramp’ noemt – zelf ook wel om te kunnen lachen. Via een foto op Twitter maakt VVD bekend om wie het gaat.

Politiek assistent

Caroliene Hermans is de politiek assistent van de premier. Ze is sinds 2017 de rechterhand van Rutte, nadat ze haar zus Sophie opvolgde. Beide vrouwen zijn dochters van oud-minister en voormalig VVD-coryfee Loek Hermans.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

magazine banner

Beeld: ANP
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.