Dit is de datum waarop de documentaire Leaving Neverland op Nederlandse tv wordt uitgezonden

documentaire neverland tv

De documentaire Leaving Neverland over Michael Jackson heeft de afgelopen weken wereldwijd veel commotie veroorzaakt. Tot dusver was de docu in Nederland nog niet te zien, maar daar komt binnenkort verandering in.

Leaving Neverland wordt ook in Nederland uitgezonden. De vier uur durende film waarin twee jongens het popicoon beschuldigen van seksueel misbruik, is op 8 maart te zien op NPO 3. Dat heeft de VPRO bekendgemaakt.

‘Weer publiekelijk aan de schandpaal’

In de documentaire vertellen twee mannen afzonderlijk van elkaar hoe ze eind jaren tachtig, als 7 en 10-jarige jongens, bevriend raakten met Jackson en jarenlang misleid en misbruikt werden. De documentaire ging vorige maand in première op het Sundance Film Festival in Utah en deed flink wat stof opwaaien. De familie Jackson verwierp Leaving Neverland en liet weten het vreselijk te vinden dat de zanger ‘weer publiekelijk aan de schandpaal werd genageld’. De recensies van de film waren echter overwegend positief en de twee mannen kregen op Sundance een luid applaus.

Meldingen over misbruik

De naam Neverland in de titel van de docu verwijst naar het gelijknamige landgoed waar Jackson voorheen woonde. Hier werd in 2003 een inval werd gedaan nadat er meldingen over misbruik van een 13-jarige jongen binnenkwamen. Er volgde een rechtszaak tegen The King of Pop, maar in 2005 werd hij vrijgesproken van veertien aanklachten tegen hem.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron en beeld: ANP
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.