Is het een women’s march? Nope, zo werden de Amerikaanse voetbalsters onthaald tijdens de #USWNTParade

Confetti, geschminkte gezichten en spandoeken met slogans. Wie gistermiddag op de trottoirs van de New Yorkse Broadway avenue liep, wist niet wat hij zag. Is het de pride parade? Is het een women’s march? Is het een demonstratie voor gelijke lonen voor mannen en vrouwen? Nee, het is de #USWNTParade, waarmee de Amerikaanse voetbalvrouwen werden onthaald.

Het onthaal van de Amerikaanse leeuwinnen brengt alles bij elkaar: trots voor de uitmuntende presentatie, respect voor hun strijdkracht én hoop. Hoop op gelijkheid voor vrouwen, hoop op een betere president in de toekomst en hoop op mensen die de huidige president op zijn nummer durven te zetten.

Want inmiddels draait de winst van de Amerikaanse voetbalsters om veel meer dan alleen de gouden wereldbeker. Het duidelijke standpunt van Megan Rapinoe – die continu blijft benadrukken dat ze níet naar het Witte Huis wil – heeft ook de ogen van andere spelers, toeschouwers en fans geopend. Inmiddels heeft het voltallige vrouwenteam laten weten dat ze een bezoek aan het Witte Huis niet ziet zitten. Tot grote frustratie van president Trump, die vindt dat de vrouwen het dragen van de Amerikaanse vlag niet waard zijn.

#USWNTParade

#USWNTParade

#USWNTParade

#USWNTParade

banner

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.