Dit is hoeveel beha’s je minimaal zou moeten hebben

minimaal aantal beha's

Of er nu veel of weinig beha’s in de kast liggen, eigenlijk maakt het niet zoveel uit: vaak hebben we maar een paar favorieten die we dragen. Toch doe je er niet goed aan om (bijna) elke dag hetzelfde exemplaar aan te trekken, zo zegt lingerie-expert Marissa Vosper van het Amerikaanse lingeriemerk Negative Underwear.

‘Elke dag dezelfde beha dragen is niet goed,’ vertelt Marissa aan lifestylewebsite InStyle. ‘Je moet een beha na het dragen ook wat tijd gunnen om terug in vorm te komen. Als je dat niet doet, verliest hij zijn elasticiteit en komt hij steeds losser te zitten.’ Wil je zo zorgvuldig mogelijk met je beha’s omgaan, dan kun je per week het best afwisselen tussen vier exemplaren.

Dit houdt echter niet in dat je het jarenlang bij die vier stuks moet houden. Op een gegeven moment is je beha toch echt op en biedt ie niet voldoende steun meer. Gemiddeld kun je met een goede beha volgens Marissa twaalf tot achttien maanden voordat het tijd wordt voor vervanging. ‘Zodra de bandjes los komen te zitten, biedt hij niet meer de ondersteuning die jouw borsten nodig hebben,’ zegt ze.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron HLN | Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.