Het is de tijd van de sequels: ook ‘Kruimeltje’ krijgt een vervolg

kruimeltje vervolg

Zeggen wij Ruud Feltkamp, dan zeg jij hoogstwaarschijnlijk Goede Tijden Slechte Tijden. Toch werd de acteur – die vorige week bekendmaakte na 12,5 jaar te stoppen bij de serie – vooral bekend dankzij een andere iconische rol. Namelijk die van het weesjongetje Kruimeltje, waarmee hij in 1999 als tienjarig jochie te zien was in de bioscoop. Kruimeltje werd een grote hit. En daarom heel leuk: de film krijgt een vervolg!

Waar het boek eindigde…

Filmproducent Rick Engelkes gaat twintig jaar na het bioscoopsucces een vervolg maken op de hitfilm uit de nineties. De nieuwe film gaat verder waar het oorspronkelijke verhaal, gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude, ophield. De opnames moeten begin volgend jaar plaatsvinden; het is de bedoeling dat de nieuwe Kruimeltje in februari 2020 in de bioscopen te zien is.

Heimwee naar de straat

Dat hebben producenten REP Film en Nuts & Bolts maandag bekendgemaakt. In de nieuw geschreven sequel zijn de ouders van het voormalige weesjongetje weer bij elkaar. Zij hebben door het vinden van een goudmijn in Amerika genoeg geld verdiend om Kruimeltje op te laten groeien in een mooi landhuis. Kruimeltje moet alleen wennen aan zijn nieuwe leventje en mist de avonturen op straat.

Het scenario voor Kruimeltje II is geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie) en de regie is in handen van Diede in ’t Veld (Spangas, Mees Kees: de serie). De oude Kruimeltje-film is een van de grootste Nederlandse bioscoophits van de afgelopen decennia. De film trok in de kerstvakantie van 1999 meer dan 1,2 miljoen bezoekers naar de bioscopen.

Lange geschiedenis

Filmproducent Engelkes heeft een lange geschiedenis met het verhaal. Hij speelde in de oorspronkelijke film van regisseur Maria Peters een van de hoofdrollen en produceerde voor de AVRO een televisieserie. Het wordt het tweede filmproject voor Engelkes na de hitkomedie Huisvrouwen bestaan niet.

Kruimeltjes gezocht!

De zoektocht naar de acteur die Kruimeltje en zijn tegenspeelster Anna moeten gaan vertolken, is inmiddels in volle gang, meldt Engelkes. Kinderen die kans willen maken op een rol in de film, kunnen zich aanmelden bij het bureau Jut & Jul Casting.

Tip voor de makers

Natuurlijk kijken we uit naar de film en zijn we enthousiast, maar er is één ding dat de makers naar onze mening moeten doen om de revival tot een écht succes te maken. Geef Ruud Feltkamp een rol. Want was is kruimeltje zonder eh… ‘Kruimeltje’?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.