It’s all about the money…

geen

Eerlijk is eerlijk, ik kan beter geld opmaken dan bedden, maar zo snel als mijn saldo eergisteren slonk in één minuut tijd… dat lukt zelfs mij niet.

Het zal niemand zijn ontgaan dat er woensdag een grote storing was bij ING. In eerste instantie ontging het de ING zelf wel, want zij ontkenden in alle toonaarden dat er iets aan de hand was. Grappig was dat. Uiteindelijk konden ze er niet onderuit en moesten ze erkennen dat er toch echt wel iets aan de hand was.

In één klap honderden euro’s armer
Mensen die normaliter zwemmen in het geld, konden namelijk ineens met veel pijn en moeite alleen nog maar pootjebaden in hun zuurverdiende centjes. Althans, zo leek het toen ze online hun saldo checkten. Bedragen waren dubbel afgeschreven, sommigen kwamen in het rood te staan en konden tijdelijk even niet meer pinnen…

Eerst hoop je nog dat het een 1 april-grap is die door de ING op de verkeerde dag werd uitgevoerd (hé, bankmensen zijn nu eenmaal niet zo goed met cijfertjes, dus in een datum kun je je makkelijk vergissen toch?) maar het bleek om een serieuze storing in het systeem te gaan.

Maatschappij reageert steeds sneller
Vroeger (hoor, oma is aan het woord…) hadden we waarschijnlijk niet eens weet gehad van een dergelijke storing. Natuurlijk, we ergerden ons weleens groen aan giroblauw, maar we vertrouwden verder op de informatie die we wekelijks per afschrift mochten ontvangen. Tegenwoordig is alle informatie 24/7 beschikbaar waardoor dit soort storingen dus ook eerder door de klant zelf worden ontdekt.

Diezelfde klant gooit zijn frustraties op sociale media als Twitter en Facebook waardoor er een sneeuwbaleffect ontstaat. En zo wordt een ‘simpele’ storing bij een bank bliksemsnel gepromoveerd tot ‘hot news’. Nieuws waar door een aantal creatievelingen direct leuk op ingespeeld wordt. Onze maatschappij wordt wat dat betreft in alle opzichten veel sneller. Ik kan dat wel waarderen.

Een goed idee voor volgend jaar?
Nu, twee dagen later, is iedereen (hopelijk) weer gerustgesteld. De lege bankrekeningen waren niet het gevolg van skimmingpraktijken of andere bankrovers. ING gaat diep door het stof en biedt zijn oprechte verontschuldigingen aan. Over tot de orde van de dag.

Ik sla de krant open en lees over een gelekte lijst met miljonairs en miljardairs die geld hebben gestald op geheime rekeningen bij banken in belastingparadijzen. Ik hoop dat deze banken in kwestie goed hebben gekeken naar alle ophef rondom de storing van de ING en alsnog gaan voor een briljante 1 aprilgrap volgend jaar. Alleen dan met een iets hogere inzet…

Bron foto: images_of_money