JACQUELINE GOVAERT ZOEKT ‘SWEET FRIENDS’, DEEL 2

Jacqueline Govaert zoekt ware vriendschappen

Een beste vriendin, wie kan er zonder? Vaak gaan deze hechte vriendschappen way back en dit was voor Jacqueline Govaert reden genoeg om er een nummer aan te wijden: Sweet Friend. Wat zijn de verhalen achter al deze vriendschappen? Jacqueline daagt daarom iedereen uit hun verhaal over hun beste vriendin te delen met de hashtag #mysweetfriend. Ze trok er daarbij zelf op uit om over enkele bijzondere vriendschappen meer te weten te komen.

Zo ging ze langs bij Mirella en Pauline, een vriendschap met een aardige rugtas aan bagage. Niet lang geleden kregen deze twee vriendinnen een flinke klap te verwerken: terwijl Mirella zwanger was van haar eerste kindje, moest ze haar vreugde al snel opzij schuiven. Pauline bleek borstkanker te hebben.

Inmiddels kunnen de twee zeggen dat hun vriendschap hier alleen maar hechter door is geworden: “Je laat elkaar toe op je meest kwetsbare moment. We hebben een avond lang alleen maar samen gehuild.” Eerlijkheid en oprecht zijn staan dan ook hoog in het vaandel. “Liegen of toneelspelen tegen elkaar heeft gewoon geen enkele zin, dat hebben we weleens geprobeerd, maar daar prikken we zo doorheen.”

Beeld: Karen Rosetzsky/Sony Music