Jalou Langeree exit bij Expeditie Robinson: ‘Het was een klap in mijn gezicht’

jalou langeree expeditie robinson

We hadden het al een beetje zien aankomen, maar donderdag was het afgelopen uit voor kitesurfer Jalou Langeree  bij ‘Expeditie Robinson’. Hoe kijkt ze terug op de expeditie, de honger en de complotjes?

 Heb je lang getwijfeld om mee te doen?

“Van jongs af aan volg ik ‘Expeditie Robinson’ al en ik heb altijd al een keer willen meedoen. Wel vond ik het eng om zo veel af te vallen, aangezien ik nog volop in mijn sport zit en ik geen idee had hoe lang het herstel zou zijn. Maar je kunt maar één keer meedoen, dus ik ben de uitdaging aangegaan.”

Vond je het zwaar?

“Nee, niet zozeer. Maar de regen maakte het erg vermoeiend. Dagenlange buien, slecht onderdak, de kou… Daardoor was het ook weer moeilijk vuur te maken en is er dus ook geen eten. Op kokosnoot na dan, die je al na twee dagen de neus uitkomt.”

Wat vond je het moeilijkst?

“Het sociale spel, vooral na de samensmelting. Je zit met zo veel verschillende karakters op een eiland, die allemaal al dagen niet fatsoenlijk gegeten en geslapen hebben. Ik werd een beetje paranoïde. Wist niet meer goed wie ik kon vertrouwen en wat er gaande was. Ik ben ook gevoelig voor geklaag, dus ik trok me vaak terug en probeerde in mijn eentje in een positieve flow te blijven.”

Wat viel achteraf gezien juist ontzettend mee?

“Geloof het of niet: de honger. Voor de expeditie heb ik in mijn hoofd geprent dat eten schaars zal zijn. De trek was er wel, maar ik kon het goed negeren. Hoewel dat niet altijd makkelijk is als je kampgenoten 24/7 over eten praten, dromen en fantaseren.”

 Wat was je mooiste moment op het eiland?

“Het ultieme geluksmoment was al vroeg in de expeditie, toen we nog droge nachten hadden. De sterrenhemel, de volle maan en enkel het geluid van de zee. En niet te vergeten het vangen van mijn eerste vis op het eiland.”

Zonder wie had je het niet lang volgehouden? En waarom?

“Ik ben nooit echt aan iemand gaan hangen. Ik spendeerde wel veel tijd met Koos en Suzanne, omdat ik ze kon vertrouwen en wij nooit op elkaar zouden stemmen.”

 Wat was je eerste reactie toen duidelijk werd dat je de expeditie moest verlaten?

“Teleurstelling. Ik was zeker nog niet klaar om naar huis te gaan.”

Had je het zien aankomen?

“Na het akkefietje met Dave en die beruchte eilandraad werd het wel heet onder mijn voeten. Aangezien ze me allemaal zien als een sterke speler, kwam het niet helemaal uit het niets, maar toch was het een klap in mijn gezicht. Misschien had ik die dag niet het gesprek moeten aangaan met Dave en ook gewoon op Gaby moeten stemmen. Nog beter zou zijn geweest als Jessie gewoon twee stemmen had ingezet. Zij was tenslotte degene met de zwarte stem.”

Zit je nu elke week voor de tv?

“Ik heb pas één aflevering thuis op de bank met vrienden en familie kunnen kijken, omdat ik voor mijn sport continu op reis ben. Ik heb bijna alles via YouTube gekeken. Ik vind het superleuk om alles terug te zien, ook wat er zich afspeelde in het andere kamp. En zelfs wat mensen over je zeggen.”

Hoe is het om de complotjes terug te zien?

“We waren allemaal best open, dus echt shocking complotten waren er niet. De heftigste was door onszelf (Koos, Suus en ik) gesmeed; tegen Dave. En natuurlijk het complot tegen mezelf.”

Zou je nog eens meedoen?

“Ja! Zonder twijfel. Je leert zo veel over jezelf en verlegt je grenzen.”

Jouw ultieme Robinson-tip?

“Geef je over en accepteer de situatie. En hou jezelf bezig.”

Lees ook:

Bartho Braat exit bij Expeditie Robison: ‘Die baard. Ik lijk kapitein Iglo wel’
Kraantje Pappie exit bij Expeditie Robinson: ‘Ik weet nu dat ik dit soort dingen niet leuk vind’
Elle van Rijn exit bij Expeditie Robinson: ‘Ik dacht elke ochtend: weer een nacht overleefd’
Chloe Leenheer exit bij Expeditie Robinson: ‘Ik had natuurlijk ook het van de crew kunnen jatten’