Janet Jackson is nog niet klaar met Justin Timberlake-schandaal

Janet Jackson

Dankzij de documentaire ‘Framing Britney’ zijn oude wonden opengereten en worden gesprekken gevoerd over hoe de media vrouwelijke artiesten destijds behandelden. Janet Jackson kan daarover meepraten. Hoewel Justin Timberlake toegeeft dat hij niet alles goed heeft aangepakt, is de zangeres nog niet klaar met het SuperBowl-schandaal uit 2004. 

Door een haperend kledingstuk en een dansmove van Justin was tijdens de SuperBowl Janets tepel een tijd in beeld. Big deal, zou je denken, maar toch werd het ongelukje in Amerika opgeblazen tot een schandaal van formaat. Daarbij lag vooral Janet onder vuur en werd ze overspoeld door vrouwenhaat.

Schuld

‘Alle aandacht ging naar mij’, zei Janet daarover in 2006 tegen Oprah Winfrey. ‘Niet naar Justin. Vriendschap is heel belangrijk voor mij, en sommige dingen doe je je vrienden niet aan. Ik geef hem nog wel een belletje in mijn eigen tijd.’ Datzelfde jaar zei Justin dat hij misschien maar 10% van de schuld kreeg. Een publiek sorry bleef echter uit.

Gefaald

Dat veranderde afgelopen maand nadat de docu Framing Britney werd uitgezonden en Justin daar niet al te best op stond. De zanger kwam via Instagram net een uitgebreid excuus. ‘Ik wil specifiek mijn excuses aanbieden aan Britney Spears en Janet Jackson, omdat ik om deze vrouwen geef, ze respecteer en weet dat ik daarin gefaald heb. Deze industrie is beschadigd. Het stoomt vooral witte mannen klaar voor succes. Zo is het ontworpen. Als man met privileges moet ik me daarover uitspreken.’

In hetzelfde excuus schrijft Justin dat hij daarmee het verleden niet uit kan wissen en dat dit pas een eerste stap is. Hij wil verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen misstappen en tegelijkertijd meewerken aan een wereld die vrouwen omhoog haalt in plaats van naar beneden trapt.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Justin Timberlake (@justintimberlake)

Documentaire

Voor Janet lijkt het nog niet genoeg. Ze heeft aangekondigd dat er een twee uur-durende documentaire komt waarin ze een ‘intiem, eerlijk en ongefilterd’ kijkje geeft in haar wereld. Naast het SuperBowl-drama komen ook de dood van haar broer Michael Jackson en moeder worden op haar vijftigste aan bod. Het duurt nog even voordat de documentaire te zien is: de première staat nu gepland voor begin 2022.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Bustle | Beeld: Getty
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.