Je bent verkracht. Nou en?

Koeien zijn heilig in India. Dit in tegenstelling tot vrouwen.

Waar een koe in New Delhi midden op de weg ongestoord kan gaan liggen herkauwen, is een vrouw nergens veilig. Zo werd er in 2011 ongeveer iedere 22 minuten een vrouw verkracht in India. En nog steeds is verkrachting aan de orde van de dag. Maar ja, eerlijk is eerlijk, die vrouwen vragen er natuurlijk ook wel zelf om.

Kwestie van cultuur
Al die massale verontwaardiging momenteel, naar aanleiding van de groepsverkrachting waarbij een 22-jarige studente is overleden, slaat natuurlijk helemaal nergens op. We weten allemaal dat verkrachting nu eenmaal een ‘cultuurdingetje’ is in India en dat er genoeg manieren zijn waarop je kunt voorkomen zelf slachtoffer te worden.

De straat op gaan in een T-shirt en jeans bijvoorbeeld. Een open uitnodiging voor een onvrijwillige kruistocht in je spijkerbroek. Een respectabele vrouw draagt dit soort ordinaire kleding niet, kleding is gemaakt om je lichaam te verhullen en niet om het te tonen! Of, zoals een advocaat uit India het zeer recent verwoordde: “Ik heb nog nooit gehoord van de verkrachting van een respectabele dame”. En zo is het.

Bruikbare tips
Als je toch het risico neemt om ’s avonds het Indiase uitgaansleven in te duiken en je valt ten prooi aan wat hormonale Hindoes, dan heb je altijd nog de optie om voor hen op de knieën te vallen en om genade te smeken. Zo moeilijk is het allemaal niet.

Mocht dit alles niet baten en je bent ook nog in de gelukkige omstandigheid dat je de verkrachting hebt overleefd, ga dan niet ‘huilie huilie’ doen. Het is tenslotte je eigen schuld. Maak het beste van de omstandigheden en probeer een financiële regeling te schikken met je verkrachter(s). Of, nog praktischer… trouw met hem. Scheelt een hoop administratieve rompslomp.

Auteursrechten
Dit zijn niet mijn teksten hoor, alle copyrights zijn in handen van respectievelijk een advocaat, een zelfverklaarde én zeer populaire goeroe uit India, de plaatselijke autoriteit van het dorpje Khedar en de Indiase politie. Inderdaad, allemaal mannen. En ja, die weten natuurlijk wat goed voor een vrouw is. Als het sterke geslacht zijnde en zo.

Wijze woorden
Ik ben dan ook de laatste om deze mannen tegen te spreken. Hé, de Kama Sutra komt ook uit India, dus ze zullen daar wel weten waar ze het over hebben toch? Bovendien ben ik ook maar een dom en minderwaardig vrouwtje. In jeans. En dus geen respectabele dame. Ik heb helemaal geen recht van spreken wat dat betreft.

Koe versus vrouw
Om nog even terug te komen op die koeien aan het begin van mijn blog, wil ik graag afsluiten met een citaat van een zeer gerespecteerde man uit India, Mohandas K. Ghandi.

“Men kan het niveau van beschaving van een land meten aan de manier waarop dat land met zijn dieren omgaat”.

Best een rare tekst als je het doortrekt naar zijn geboorteland waar vrouwen worden gezien als domme runderen en koeien op een voetstuk worden geplaatst. Heb toch sterk het gevoel dat het andersom zou moeten zijn.

Bron foto: Deivis