Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Je volgende concertbezoek wordt nog leuker dankzij de nieuwe functie van Snapchat

Tijdens een concert foto’s maken of filmen is vaak een struggle. Meestal eindig je met wazige foto’s en nummers met slecht geluid, waardoor het lastig is om je vrienden te overtuigen dat ze écht wat hebben gemist. Maar Snapchat komt nu met een oplossing: Crowd Surf.

Met deze nieuwe functie kan er van een concert een dynamische video worden gemaakt. Hoe dit werkt? Snapchat gebruikt kunstmatige intelligentie om video’s aan elkaar te plakken die op hetzelfde moment tijdens een concert gemaakt worden. Hierdoor krijg je dus vanuit verschillende hoeken het concert te zien. De functie komt straks onder ‘Stories’ van vrienden te staan.

Testfase

Crowd Surf werd dit weekend voor het eerst uitgeprobeerd tijdens een concert van zangeres Lorde in San Francisco. Je kon beelden zien die gemaakt waren in het VIP-gedeelte en vanuit de rest van het publiek. Omdat er weinig mensen waren die beeldmateriaal hadden voor Snapchat, was het uiteindelijke filmpje nogal chaotisch – je hoorde het nummer goed, maar het beeld sprong van de ene plek naar de andere. Om een goed resultaat te krijgen zouden er dus veel mensen tegelijk Snaps moeten nemen.

Wanneer kan ik Crowd Surfen?

Helaas is er nog geen datum bekend voor de wereldwijde release van de functie. Wel heeft Snapchat aangekondigd dat ze tijdens evenementen Crowd Surf zullen inschakelen, als ze zien dat veel mensen tegelijk filmen. Dus misschien kan je straks meekijken tijdens Justin Bieber-concerten of de Olympische Spelen volgend jaar!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bronnen Thisisinsider, iPhoned | Beeld Sanoma Beeldbank